dimecres, 9 d’abril del 2008

Investint Zapatero

Ahir, sense donar-me'n compte, va començar el debat d'investidura del President del govern del Regne d'Espanya. Avalat prèviament pel Rei com a candidat, José-Luís Rodríguez Zapatero (ZP pels amics) ha mostrat les seves cartes per seduir, sobretot a CiU i, sense buscar el seu vot, al PP.
Tinc la impressió que ZP ja no serà el president espanyol modernitzador d'esquerres i federal que ens vam trobar després de l'11M, gairebé per sorpresa. El reformisme, en opinió meva, fa temps que el va enterrar. Però ara, fins i tot hem passat de l'Espanya plural a la de la unida i diversa (en el destino), vaja l'Espanya de les regions i dels coros y danzas.
El menysteniment dels resultats a Catalunya (només recolzats per xulejar a Joan Ridao) no és un bon senyal. La manca d'autocrítica tampoc indica res de bo (ha parlat que la darrera, va ser la legislatura de les infraestructures de Catalunya. No sé si devia parlar de Rodalies, de les autopistes o de l'aeroport del Prat).
I tampoc indica res de bo, les ganes que se li veuen de pinçar el govern d'Entesa amb CiU. No defensaré la gestió del Conseller Baltasar en el tema de la sequera, però tampoc és de rebut el fer d'un govern espanyol en funcions que apareix per fotre un cop de garrot al cap al govern català i d'un aspirant a president que juga a favor de l'oposició catalana tot fent un xarrup d'eau du Roine.
El damunt del taulell de joc hi ha moltes partides a l'hora, una l'apunta en Saül Gordillo al seu bloc, però n'hi ha d'altres.
.
PS: en Ballana ha comparat el discurs de ZP del 2004 i el d'enguany en l'apunt "Zapatero plural", amb un regust a cola-cao.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ZP MENTIDER!

Anònim ha dit...

On eren els diputats del PSC? no els vaig veure defensant els interesos del Poble Català.
En Duran tampoc ho va fer, va defensar els interesos de CIU