divendres, 25 d’abril del 2008

Reconeixement d'un gran home, el bisbe Joan Godayol

Avui, Joan Godayol, Bisbe emèrit d'Ayaviri (Perú) i cosí de la meva mare, ha fet una xerrada al Centre Cívic del meu barri, el de Montserrat.
No he pogut arribar fins l'últim quart d'hora, quan la gent ja li preguntava. He arribat just quan parlava que la guerrilla i l'església lluiten pel mateix a Perú, però que la guerrilla ho fa perla via equivocada, la violenta. Potser no ho ha dit amb aquesta contundència, però jo ho he entès així.
Després, a pregunta del mossèn de Torelló, ha parlat dels intermediaris de les ajudes solidàries, com també dels anticonceptius i de la necessitat d'aquests per prevenir malalties venèries i embarassos no desitjats. El seu exemple ha estat el d'una família amb quatre fills ja... Malgrat tot: Revolucionari!
Sí senyor, els té a tots revolucionats! Per això és incòmode, per i això el van expulsar del seu estimat Perú.
I per tot això, després d'una abraçada intensa, les seves paraules de reconeixement per la meva tasca política m'ha reconfortat.
En uns temps on dedicar-te a la política és causant d'arrufades de nas o sornegueries punxants, que una persona com ell et reconegui omple el dipòsit d'energia.
Per ell sóc un bon cristià, malgrat les meves conviccions en l'aspecte religiós. I això, venint d'ell, és molt gran!
Podeu llegir aquest apunt d'un bloc cristià Laeto Animo: El ‘click’ Godayol. Hi ha un àudio on podreu sentir que parla clar.
I si voleu llegir com un bisbe peruà explica com va sentir la "marxa" del Joan de Perú, llegiu Un obispo se solidariza con la Iglesia del Sur Andino. Veureu la política vaticana a Perú.
Jo, fa prop d'un any, vaig escriure això.

PS: en les darreres vacances, estant a l'habitació de l'hotel de Praga, vaig posar el canal internacional de tv3 i em vaig trobar al Joan Godayol, amb el seu somriure perenne, davant el Cuní!

1 comentari:

Anònim ha dit...

És un gran home, que amés de tenir seguidors cristians en té com a tu que no ho ets.
a l'Església necessitem més pastors com ell.