diumenge, 27 de juliol del 2008

Finançament: unitat o tacticisme. Què volem ser els partits catalanistes?

El camí cap a un nou finançament i les transferències competencials va fent, i sembla que arribar a la fita marcada per l'estatut (retallat pel pacte Mas - ZP) serà molt difícil.
La bilateralitat sembla que és tabú pel govern espanyol del PSOE. I, malgrat publicar les balances fiscals, que no s'havia fet mai, on es pot veure la solidaritat fiscal d'algunes Comunitats Autònomes vers unes altres, sembla que no es tindran en compte a l'hora de dissenyar el nou model de finançament per Catalunya.
És necessària una unitat d'acció de les forces polítiques catalanistes, perquè l'acord sigui satisfactori o, si no, que no hi hagi acord.
Catalunya no es pot permetre establir un acord de mitjà o llarg recorregut que neixi castrat, que no doni les respostes necessàries perquè aquest país nostre deixi d'estar encallat.
Cada dia és més evident que l'autonomia que tenim sempre estarà limitada pel finançament que puguem tenir.
Ja vàrem fallar en el procés estatutari, en l'acord de finançament no podem fallar, no podem deixar pas al tacticisme partidista.
I els partits hem d'assumir les nostres responsabilitats:
  • el PSC ha defensar el país que governen amb el president Montilla
  • CiU ha d'actuar amb responsabilitat i posar per davant l'ansietat de tornar a presidir la Generalitat, treballar a favor de la unitat sincera, sense fotografies d'última hora.
  • ERC hem de demostrat que el govern d'Entesa també té sentit de país, a més de contingut social (que no es pot executar sense un bon finançament...)
PS: Podeu llegir aquest article, d'Alfons Almendros, sobre l'impacte del dèficit fiscal als Països Catalans: L'Eix i les balançes fiscals

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si en Mas pot fer caure el govern per fer la sociovergencia amb en Castells no hi haura unió ni res!

Anònim ha dit...

SI PUIGCERCOS,JA ESTA AIGUALIN EL VI,MIREU LES SEVES ULTIMAS DECLARACIONS.SI DURAN VOL SER MINISTRE CAIGUI QUI CAIGUI.SI ZARAGOZA,QUE ES EL QUE MANA,DIU EL QUE DIU. CATALANETS DESPERTEM I ESPEREM LES JUSTIFICACIONS DE LA NOVA BAIXADA DE PANTALONS. JUGANT AMB BCN........