divendres, 18 de desembre del 2009

Abolició de les corridas, un pas endavant!


Avui 67 diputats han acceptat que s'aprovi la ILP a favor de l'abolició de les corridas de toros.
Estic molt content, el Parlament del meu país debatrà si acabem o no amb un espectacle tant salvatge com clavar punxons, una llança, una espasa i ganivets a un bou perquè unes persones cridin olés mentre la sang surt a raig. En diuen arte...
Si una societat no se sent ferida davant l'escarni públic i la tortura d'un brau, és una societat malalta i insensible. I no és el mateix un escorxador on es sacrifica animals per menjar que una plaça plena de gent cridant olés i corejant el sufriment d'un animal infringit per homenets vestits ridículament.
Quina diferència hi ha entre els gossos o galls de baralla i un toro de plaça? El dolor dels animals no són claus per prohibir la lluita en els primers cassos? perquè en cas dels braus no és així?
Motius culturals? La cultura ha de ser immòbil, petrificada i deslligada dels valors contemporanis?
Potser, tot és més crematístic. Quins interessos econòmics hi ha darrera d'això? Quin pes té el senyor Balanyá amo de places de toros i de nombrosos teatres i cinemes?
I per acabar, qui apel.la a la llibertat per mantenir la fiesta, advoca per una llibertat amoral. Val la pena una llibertat així?
Crònica.cat ha fet un molt bon seguiment d'aquest tema: Els antitaurins guanyen el primer assalt

1 comentari:

Manel ha dit...

El discurs d'en Puigcercós al Parlament sobre aquesta ILP va ser dels millors!!
I el PSC que s'ho faci mirar, sota una suposada llibertat de vot, han votat quasi tots o tots directament en contra de l'ILP. Tant de bó s'els hi torni en contra. I jo faré tot el possible perquè així sigui.