dilluns, 19 de juliol del 2010

21 diputats voten per la independència de Catalunya

El divendres passat va ser un dia històric pel Parlament de Catalunya (un altre, vivim temps històrics!), per primera vegada es va parlar clar i català sobre la indpendència de Catalunya. Fins i tot es va votar una resolució, presentada per ERC, per encetar un procés per exercir el dret a decidir sobre la independència.
L'Enric Xicoy (bloc) sempre ha insistit que el fracàs de l'Estatut portaria a l'avenç cap a la independència.
El que està clar és que el que necessitem és una bona eina per l'independentisme a les institucions. No tinc cap dubte que aquesta eina és ERC, que és qui ha portat l'independentisme a governar, amortitzant el federalisme i l'autonomisme al topar Catalunya amb el mur constitucional espanyol. És el que passa quan es fan polítiques nacionals des del govern de Catalunya, malgrat està ja descafeïnades des d'aquí...
Fins i tot La Vanguardia mostra en una enquesta que la gàbia constitucional espanyola reforça l'independentisme (vegeu l'enquesta).
L'independentisme està guanyant cetralitat política.
I què va passar en les votacions al Parlament sobre la independència? Doncs que hi ha 3 blocs clars i algú que s'ho pensa: PP i C's són el bloc espanyolista, el PSC i ICV el bloc federalista que espera una reforma constitucional, Esquerra és la única força que va avalar la independència i CiU s'ho pensa, encara.
Estem en un moment constituent per Catalunya, el debat ja no és tripartit sí, tripartit no. La qüestió en les properes eleccions han de ser dret a decidir sí, dret a decidir no.
I per qui estem per la independència, Esquerra s'ha mostrat l'enia més forta i útil.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que patètic que CiU no es dignés a votar la proposta d'indendència, ara ens faran creure que salvaran el país i després pactaran amb Madrid... temps al temps!

Josep Arisa i Muns ha dit...

De moment, de diputats independentistes al parlament, n'hi ha tant sols 21. Dit això, al octubre hi eleccions al parlament i caldrà veure com queda repartit l'arc pel que fa als partits que es declaren obertament independentistes... alhora, serà interessant veure quines postures pren CiU si finalment no treu majoria absoluta i es veu obligada a pactar, ja que una de les seves poques opcions passarà pel pacte amb l'independentisme.
Dit això i enmig d'aquest mar d'incògnites, l'únic partit que garantitza una seriosa i directa lluita per la conseqüció d'un estat propi, i pertant, aquesta "eina" de què parlaves, es ERC.