dimecres, 22 de desembre del 2010

Sentenciant la Catalunya nació: Tribunal Suprem contra la immersió lingüística


Avui hem viscut un nou episodi de la guerra declarada a la Catalunya nació per part de les estructures d'Estat d'Espanya. Deixeu-me pecar d'osonenc, però Catalunya per Espanya és com una llonganissa que la van tallant a rodanxes: ara l'Estatut, ara les infraestructures, ara la llengua...
El Tribunal Suprem ha sentenciat que la immersió lingüística ja no és vàlida en el sistema educatiu català, emparat en la sentència del Tribunal Constitucional reclama una adaptació de la llei i obrir al castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament.
Això és tot un torpede a la línia de flotació de la Catalunya nacional, de la Catalunya com a un sol poble que es troba en l'espai comú que és la llengua, un espai que tothom hi pot accedir, sigui quina sigui la seva llengua materna, sigui quina sigui la seva religió o color de pell. És per això que els garants de l'Espanya "una y libre" eterna, les estructures pètries de l'Estat i disparen.
I tot enmig d'una negociació per la investidura del nou President de la Generalitat, que sembla ja acordada per CiU i PSC, que també s'han trobat traient ferro a l'espressat pel Tribunal Suprem, uns i altres. Preocupant...

Ara.cat: Els eurodiputats de CiU, ERC i ICV-EUiA defensen la llengua junts des de Brussel·les
La Vanguardia:
PSC y CiU coinciden en que el fallo del TS no hace peligrar la inmersión
Nació Digital:
La justícia ataca la llengua

1 comentari:

Lluís Sabatés i Padrós ha dit...

Sento haver de fer el símil futbolístic però ja es hora que els catalans juguem a l'atac, com fa el Barça, i no a la defensiva. Estic cansat que la "societat civil" sempre reaccioni a un atac contra Catalunya però a l'hora de marcar el pas sempre es quedi endarrera o a mitges tintes. Per posar un exemple: Sóc soci d'Omnium Cultural i ja em cansa que sempre surtin i organitzin manifestacions i/o comunicats com a reacció a alguna actuació per part del qui sigui en contra de Catalunya però que no actuin a l'atac i deixin l'ambiguatat en nom de la centralitat i de la unitat que també fa el gran partit nacionalista de Catalunya que ara governarà els pròxims 4 anys. I per cert atenció amb la sociovergència!!!!