diumenge, 27 de febrer del 2011

Comença el Carnaval (amb civisme, sisplau)

Aquest dilluns comença la setmana de Carnaval de Torelló. És un dels esdeveniments centrals del nostre poble, un dels pilars principals de l'expressió de la nostra identitat col.lectiva com a poble, que mou multitud de persones, no només en les activitats públiques, sinó també durant tot l'any, des de les colles carrossaires i tots els que preparen les seves disfresses, passant per totes les entitats que organitzen els diferents actes.
En els darrers anys han emergit certes tensions, durant la festa amb certes persones incíviques i sovint lligades al consum excessiu de l'alcohol.
Els mateixos torellonencs (i sobretot els que participen i organitzen la festa) som els més interessants perquè no vagi a més. Els incivics no ens poden prendre el Carnaval.
L'Ajuntament, amb la complicitat actives de les entitats organitzadores dels actes, carrossaires i les AMPA, ha impulsat la campanya "Per Carnaval tot s’hi val? Passa-t’ho bé sense passar-te!", que busca una actitud cívica davant la festa, on tots els participants es facin corresponsables del bon esdevenir de la festa. Es fa en el marc del Pla de Barris.
La campanya és fonamentalment de sensibilització i tendeix al treball comunitari. Això, tal com ja li he traslladat a regidors de l'equip de govern, demana paciència, perquè els resultats no seran a curt termini. Temps i paciència.
I ara, a gaudir de la festa, amb civisme!