diumenge, 11 de novembre del 2007

I tu qui ets per fer callar als altres?

Suposo que com que és temps de grips i febres, la cosa va per aquí, encara que jo estic ben enfebrat al llit i encara no he fet callar ningú...
En el marc de la Cimera Iberoamericana, el rei Joan Carles Borbó ha comminat al president de la repúblicabolivarianadevenezuela, el popular i populista Hugo Chávez, davant l'atac percussor d'aquest cap al "fascista" José María Aznar.
Hugo Chávez és un d'aquells personatges que em provoca esgarrifances democràtiques. President de les classes humils veneçolanes, martell de l'antiga classe política corrupte, practica una política sectària, a cop de referèndum refregit de populisme ("sí perdo, me'n vaig!"), que clausura per asfixia televisions privades crítiques amb ell.
Ningú pot negar que Veneçuela, malgrat el petroli, i com tota l' Amèrica Llatina, li cal una immersió en polítiques socials contra l'analfabetisme i contra la pobresa, dos fets estructurals que es barregen amb la dependència econòmica de les multinacionals d'occident.
Hugo Chávez vol ser el Bolívar social, el representant del socialisme del segle XXI com li agrada dir a ell, però és un sectari, i amb sectarisme treballes a favor d'uns però obertament en contra dels altres i això, malgrat, guanyar a les urnes no és democràtic.
Però Chávez és un president elegit democràticament, com Aznar, que pel què sembla es fica en la política d'altres estats, com sembla que també ho va fer Aznar a Veneçuela. És groller titllar indiscriminadament de feixista a ex-governants d'altres estats (Aznar té els seu origen polític en el feixisme de Franco, però com a governant es va comportar com un nacionalista d'estat espanyol radical i un neoliberal, també radical, que tampoc és poc...), però el rei d'Espanya no es pot presentar en una cimera fent callar a presidents elegits per les urnes, primer perquè el regne d'Espanya, mar enllà, sols arriba a les Canàries i, segon, perquè dels allà presents era l'únic no elegit pels seus ciutadans per representar-los en la cimera.
El Regne d'Espanya s'haurà de plantejar quin paper vol tenir a Amèrica Llatina, i no crec que la millor sigui la de l'Imperi de Felip II, canviant els terços per les grans empreses del regne.
De moment, Joan Carles Borbó hauria de reflexionar qui és ell per fer callar els altres...
.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt d'acord!!!

Anònim ha dit...

L'esquerra que recolza Chávez al final fa el ridícul i gual que ell.
Els espanyols que recolzen el rei al final són tant poc democràtics com ell.