divendres, 9 de novembre del 2007

S'ha creat l'Agència Catalana de la Joventut

Avui s'ha presentat públicament d'Agència Catalana de la Joventut, una eina que ha de servir per fer un pas més en les polítiques de joventut des del Govern de la Generalitat.
L'ACJ substitueix a Turisme Juvenil de Catalunya (Tujuca) i inclou el disseny i desenvolupament de les polítiques d'Emancipació i Participació, relacions internacionals i a més la Xarxa de Punts d'Informació Juvenil, el qual ha de fer una evolució que significarà un salt qualitatiu important.
A més, també compte amb un Carnet Jove cada cop més potent i amb una intenció política que sigui més social, el Carnet Jove de Catalunya és dels més potents i respectats d'Europa.
També es compte amb la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), que el director general de l'ACJ treballa, ja com a director de Tujuca per dotar-la de programes socials (l'antic director, Jordi Brillas, ja va començar per aquest camí.
També és de destacar una eina en què Catalunya també és un eferent a nivell internacional, l'Observatori Català de la Joventut, una eina de suport metodològic, de recerca i formació en l'àmbit de la joventut.
En roda de premsa, el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, i el director general de l'ACJ, Julià Fernàndez, han presentat el què ha de ser una eina per treballar pels joves, per la seva emancipació, pel seu accés a la plena ciutadania, des d'un punt de vista d'administració social i nacional.
Davant nostre tenim uns reptes importants i a través de l'ACJ estem millor dotats per donar-hi resposta, i amb en Juli Fernàndez al davant encara més.
.
.
Jove.cat, el portal de referència pels joves de Catalunya

1 comentari:

Anònim ha dit...

Endavant les JERC!