dimarts, 9 de desembre del 2008

Al Govern per construir estat, el català

La setmana passada, el dijous, ERC va celebrar al Palau de la Música Catalana un acte sobre els 2 anys de govern d'esntesa catalanista i d'esquerres, format per la mateixa ERC, PSC i ICV-EUiA.
En moments de garbuix polític, com els dels anys que estem vivint, amb reformes estatutàries esterilitzades, pactes no respectats, canvi de sistema polític i cris econòmica global i estructural hispànica, és difícil parar-se serenament a reflexionar sobre què coi està fent un.
Al Palau, amb tranquil.litat, ERC va fer balanç d'una estada al govern de la Generalitat que té com a sentit establir unes bases estatals a la nació catalana, de moment autonòmica.
Unes bases en forma de política territorial i el municipalisme, de crear una estructura en política internacional que permeti teixir complicitats arreu del món, d'estructurar una política cultural que permeti que el català sigui un actor en el nostre món global (i de mercat), unes polítiques socials i de ciutadania que solidifiquin la cohesió social necessària per encetar un procés sobiranista i unes polítiques econòmiques, empreserials i d'innovació que permetin a l'economia productiva catalana projectar-se en una economia global i poder-se desempallegar de la dependència de mercat espanyol.
ERC està a la Generalitat per construir estat, per posar una base imprescindible per encarar el procés sobiranista que s'encetarà quan el poble català ho vulgui.
Es poden haver fet errors, se'n poden fer més en el futur, però ningú ens pot retreure és que estem al Govern per construir estat, un Estat Català.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jordi, vaig ser alumne teu a La Salle.
El catalanisme descafeinat d'ERC em fa pena. Pesen la E d'esquerra i la R de republicana, però veig poc la C de Catalunya, menys del què m'agradaria. Em sap greu.
Visca la independència!

Jordi Casals i Prat ha dit...

Ei, ara que ja no et puc suspendre podries signar els comentaris... hehehehe
Llavors segur que podríem parlar-ne millor de tot plegat.