dimarts, 2 de desembre del 2008

És necessari un Congrés Nacional pel Dret a Decidir

Ahir hi va haver la 1a Trobada de càrrecs electes locals pel dret a decidir.
Ja hi ha prop de 1.100 regidors i alcaldes que han signat el manifest fundacional, que el podeu trobar a la web Decidim.cat.

Aquesta vol ser una iniciativa transversal de totes les formacions polítiques, independents inclosos, per avançar en el dret a decidir.
Des de l'àmbit municipal es pot incidir en la normalització de la capacitat de decidir de la ciutadania, és un espai on es donen processos participatius on els ciutadans poden decidir sobre una qüestió concreta.
Negar el dret a decidir és tenir por a la ciutadania. Només es pot fer des de la carrincloneria, com ha dit Jordi Portabella, i des del reaccionisme.
Combinar la normalitat de decidir i l'aprofundiment en la democràcia està a l'abast del municipalisme. I la nació catalana, sense la dimensió municipal no es pot comprendre.
Ara bé, en els últims temps han aparegut nombrosos col.lectius i iniciatives sobiranistes a favor del dret a l'autodeterminació, però sense un fil conductor comú, sense una estratègia comuna que ens permeti caminar amb pas ferm i decisió en un procés sobiranista que ens porti a la creació d'un estat propi.
És necessària la realització d'un Congrés Nacional pel Dret a Decidir on s'estableixi una estratègia clara a actuar en tots els fronts: el polític, l'econòmic, el sindical, el social, el cultural, etc.

Si no, hi ha el perill que tothom dispari perdigonades indiscriminadament, sense sentit, sense coordinació. Sense estratègia.
PS: és definitori que en la trobada de càrrecs electes locals no n'hi hagués cap del PSC?

4 comentaris:

Eric ha dit...

Us informem de la xerrada que realitzarem el dia 3 de de desembre a les vuit de la tarda a l'ateneu La Central de Vic sota el títol: TU FORMES PART DE LA NACIÓ CATALANA. QUE NO DECIDEIXIN PER TU.
Els ponents seran la Mònica Sabata i en Jordi Fexas, membres de la permanent nacional de la Plataforma pel Dret de Decidir.
A tres dies de l'aniversari de la Constitució espanyola i en un moment d'atzucac tant polític com econòmic per Catalunya, la PDD d'Osona exposarà a la societat de la nostra comarca, els motius pels quals el nostre país necessita més que mai el dret democràtic de decidir lliurement el seu futur.

Eric Herrera. Portaveu comarcal de la PDD

Ferran Camps ha dit...

Hola Jordi,
No entenc la darrera frase. Realment et sorprèn? És que no sabem en aquestes alçades del partit qui és el PSC? És que no sabem que en el seu sí hi ha un tal Joan Ferran i tots els seus acòl·lits?
Pretendre que hi hagi càrrecs electes del PSC a una trobada d'aquestes característiques fóra com pretendre que sortíssiu al carrer el 12 de octubre a desfilar en favor de la unidad de la patria.

Jordi Casals i Prat ha dit...

Hola Ferran, jo que creia que aquest cop diries alguna cosa positiva de l'apunt... que ingenu... ;) E n quan al PSC, crec i ser que hi ha regidors sobiranistes a dins, haurien de sortir de l'armari.

Ferran Camps ha dit...

Jordi, no et queixis del meu negativisme que ja saps que és del tot constructiu.
Si vols et passo un parell d'anti-fans que ja m'han dit coses del tipus que el meu bloc és gris, tant com la meva vida