dijous, 21 de maig del 2009

"Cadàver polític"

..
Porto uns dies perplex, des que vaig escoltar un àudio del Ple de Taradell, a la web de El 9 Nou. En el darrer Ple municipal de Taradell, el secretari de la corporació va titllar al portaveu de l'oposició, en Toni Casassas, d'Esquerra, de cadàver polític. Sí, ho heu llegit bé: cadàver polític.
És molt fort que la figura més important del cos tècnic de l'ajuntament, qui ha de vetllar pel bon funcionament de l'ajuntament, al marge de qui sigui l'alcalde i els partits que governin, des de la neutralitat i la legalitat, sigui capaç de dir a un electe, a un ciutadà elegit per altres ciutadans en eleccions, de cadàver polític.
Tot per una discussió sobre sí l'acta del Ple anterior s'havia de votar l'aprovació o no. Esquerra deia que sí, el secretari que no, malgrat com quedava plasmat en actes anteriors... tal com recorda un altre regidor d'Esquerra. Ho podeu escoltar a l'àudio.
I el paper de l'alcalde, que és qui presideix el Ple, també prou galdós, deixant desprotegit el portaveu de l'oposició fins i tot titllant-lo de provocador. La reprovació només a l'electe titllat de "cadàver polític" per part del funcionari. Tot una manca de sentit institucional que han de tenir els alcaldes.
Podeu seguir el tema al bloc de Taradell: www.taradell.com
Esquerra Osona: Esquerra Osona dona suport al grup municipal de Taradell

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Jo sí que em vaig quedar de pedra, estava a la ràdio (gravant aquest mateix tall de veu precisament). La meva cara deuria ser un mapa, de la boca d'aquest home cada dia en surten coses més grosses... i no té fre, bé o no n'hi posen prou...

Taraaaaaat ha dit...

Home, molt democràtic tot plegat no es veu. Una mica més i no el deixen parlar...