dimecres, 16 de setembre del 2009

Acord per l'Ocupació Juvenil, un dia important

Foto: Les conselleres Capdevila i Serna, amb membres de Treball i Joventut i els agents socials i del CNJC
Avui és un dels dies més importants de la meva vida política institucional. El president del meu país, acompanyat de la Conseller d'Acció Social, Carme Capdevila (
bloc), i la de Treball, signarà l'Acord de Mesures per l'Ocupació Juvenil, que compte amb un pressupost de prop de 200 milions d'euros i té 68 mesures, en l'àmbit de l'ocupació, la qualitat de l'ocupació, l'emprenedoria, la inclusió, la conciliació i la formació i que cobreix el període 2009-2012.
És important personalment perquè he participat en les negociacions, en nom de la Secretaria de Joventut, del procés de l'acord, que s'ha fet coliderat entre la Secretaria de Joventut i el Departament de Treball, amb Avalot, Acció Jove, PIMEC, Foment del Treball Nacional i el Consell Nacional de la Joventut.
I és important per la magnitud de tot plegat, un bon acord, una bona feina feta entre tots.
Han estat moltes reunions que han donat com a resultat aquest document, que segueix la voluntat del Secretari de Joventut, l'Eugeni Villalbí, d'aprofundir en les polítiques socials que permetin l'emancipació dels joves. Una aposta de l'Eugeni, de la Secretaria i el DASC i de les JERC. No era gratuït que estigués en l'acord del Govern d'Entesa
A més, també cal tenir en compte que la crisi econòmica va esclatar en la seva virulència enmig de les negociacions, el que va comportar que passéssim del paradigma central de la qualitat de l'ocupació al de les polítiques d'ocupació.
Des d'aquí m'agradaria reconèixer la feina feta pels tècnics David Fernàndez i Lluís Martínez, de l'Agència Catalana de la Joventut i de la voluntat política per tirar-ho endavant del Secretari de Joventut, l'Eugeni Villalbí, i del Julià Fernàndez, Director de l'Agència Catalana de la Joventut.
Després de la signatura tocarà implementar les actuacions plasmades en l'Acord i treballar per millorar l'ocupació juvenil, quantitativament però també qualitativament.
Bloc de la Consellera Capdevila: Creem feina pels joves

6 comentaris:

joan ballana ha dit...

Bona feina Jordi! La feina ben feta sempre té recompensa. Cuida´t company!

Josep M. Diéguez ha dit...

Moltes felicitats! I encara hi haurà qui pregunti què hi fa, Esquerra, al Govern...

Unknown ha dit...

Hola Jordi..
Moltes felicitats, aixó es el que ens fa ser-hi cada dia!

Unknown ha dit...

Tinc de dir que com a pare estic molt orgullós.
Felicitats

Jordi Dachs ha dit...

Felicitats nano!!! Això SI que és fer política.

Ricard. ha dit...

Felicitats!!!! Bona feina Jordi, David i companyia!!!

Ricard.