dimecres, 24 de març del 2010

Premi ACCA a la Sala d'art Jove

Ahir la Sala d'Art Jove va rebre el premi de l'Associació de Crítics Catalans d'Art (ACCA) per la tasca portada a terme des d'aquest espai de la Secretaria de Joventut, de suport a joves creadors emergents i amb un projecte pedagògic al darrera molt interessant. Aquest valor afegit és el toc de qualitat de la Sala d'Art Jove.
Rebre aquest premi, personalment és una satisfacció, ja que l'aposta que es va fer des de la Secretaria de Joventut per la Sala quan un servidor era el responsable polític d'aquesta ha estat clau perquè actualment aquest espai comenci a ser referent en el suport de joves artistes i formem part del procés e transisció entre la formació i la consolidació del jove artista.
L'Eugeni Villalbí és un Secretari de Joventut valent i amb visió, que no ha caigut en la temptació de les tisores retallapressupostos que tenen tendència a caure damunt dels pressupostos de Cultura en qualsevol administració.
Veure al Secretari, a la Marta Vilardell (la tècnica de Cultura de la Secretaria de Joventut), a l'Oriol Fontdevila i al Txuma Sánchez i el Víctor Lobo, d'Expermentem en l'Art, recollint el premi em va emocionar.
Sempre he pensat que Catalunya ha estat un país innovador, creatiu i emprenedor, i aquests són els valors que hem d'inocular als nostres joves. I la Sala d'Art Jove ho fa.
PS: és curiós que el premi a un espai de la Generalitat guanyi un premi en la categoria d'espai alternatiu, oi?