dimarts, 30 de març del 2010

Quan de l'exercici de la democràcia se'n diu posar pals a les rodes

De la nova Plaça Nova n'he parlat aquí i al meu bloc d'Esquerra. Ahir, en el Ple municipal, es va aprovar definitivament el projecte després de tombar d'una tacada totes les al.legacions que vam presentar ERC. Les podeu llegir clicant aquí.
És una llàstima que l'equip de govern no hagi tingut cap voluntat de diàleg, així com tampoc hagués respectat el compromís adquirit de fer un procés participatiu real i obert a tothom (sols es va fer una sessió informativa als veïns directes de la plaça).
Però el que és realment de lamentar és com han tancat l'aprovació del projecte final: amb unes respostes a les al.legacions amb un to no del tot correcte i acabat de rematar amb una acusació de l'alcalde cap al grup d'Esquerra de no conèixer el projecte i de posar pals a les rodes des d'un principi a la nova Plaça Nova.
Veient les respostes que s'han donat a les al.legacions crec més correcte dir que qui no s'ha llegit bé les al.legacions són l'alcalde i el qui ha respost aquelles.
En quan a l'acusació de posar pals a les rodes, l'alcalde Franch ha pecat d'un cert tarannà autoritari (hi ha qui ha dit de supèrbia). No pot ser que un veterà en la política local com és Franch aspiri a què no s'exerceixi el dret a la discrepància a presentar propostes alternatives a les seves.
D'això se'n diu democràcia.
Demanar particiàció ciutadana en l'elaboració d'un projecte de la plaça central de Torelló i presentar al.legacions no és posar pals a les rodes, és aportar la nostra manera de veure les coses. És fer política.


Bloc d'Esquerra: Miquel Franch, gat vell

2 comentaris:

Jordi ha dit...

S'entén perfectament el que vols dir. Per ser demòcrata no n'hi ha prou amb haver estat triat democràticament en unes eleccions amb paperetes i urnes. Calen unes quantes coses més.

Anònim ha dit...

I en Bassas dient amén a tot, vergonya, cavallers, vergonya!