dimecres, 27 d’octubre del 2010

Diari de campanya 3: Superdimarts d'agenda i trobada amb el municipalisme d'ERC


Aquest dimarts ha estat un superdimarts. Coses d'acumulació de quadradets de colors diversos a l'agenda del gmail, del vermell de la Secretaria de Joventut, del gris de l'ajuntament i del taronja del comitè de campanya.
He fet camí de nord a sud per anar i tornar de la Secretaria, per dinar amb alcaldes, candidats i portaveus municipals d'Esquerra Osona i tot seguit anar a Igualada a passar balanç dels darrers quatre anys amb el Consell Comarcal i tècnics i regidors de joventut. I, finalment, he anat, un xic tard al Patronat del Teatre Cirvianum de Torelló.
Un dia intens d'agenda, però també ha estat un dia intens de preparació de campanya.
En el dinar amb bona part del municipalisme republicà d'Osona ha servit per copsar les inquietuds des de l'àmbit local pels propers anys, on la crisi i la sortida d'aquesta és una de les màximes preocupacions. Sumat a les dificultats del finançament local, la cosa no pinta gairebé. Però els nostres alcaldes i regidors són gent amb empenta i il.lusió per encarar el futur pròxim i els reptes conseqüents.
Al vespre, ha estat el moment de trobar-nos amb la gent d'Esquerra Osona que està a govern i membres de les sectorials.
Una conclusió que podem trobar d'avui, a més de les propostes programàtiques, és que Esquerra és un partit amb experiència, tant al govern local com també al nacional. Tot un capital per Osona.
En quan al debat electoral, a RAC1 han posat especial èmfasi, de nou, en el racòmetre i s'han centrat en la immigració, destacant que la majoria de catalans no empadronarien a immigrants "sense papers". M'agradaria que també haguessin fet molt d'èmfasi explicant que el padró és una eina vital per planificar les polítiques tenint en compte la població real en cada municipi... però això no ven...
El racòmetre també parla de corrupció: el 70% de catalans veu afectat el PP per la corrupció, el 51% el PSC i el 40% a CiU. Menys d'un 5% a ERC. Malgrat tot, sembla que la corrupció no serà un motiu de condicionar l'opció de vot. Malgrat que hisenda ratifiqui que CDC està implicada amb el cas Millet.
El racòmetre es pot dir que marca l'agenda política aquesta setmana, de moment enquesta amb clara victòria de CiU i enduriment vers la immigració. Potser per això Artur Mas, de visita per Osona, ha entonat un discurs populista d'aquell que queda tant: "Primer, els catalans", no diu com ho farà, però...
Finalment, també han tingut ressò l'afirmació de Marcel.lí (o Marcelino) Iglesias, el nou secretari d'Organització del PSOE, que el relaxa que Montilla renegui de pactar de nou amb els independentistes. Ho trobo normal per part del PSOE.