dilluns, 9 de febrer del 2009

Cultura popular, en defensa del foc!

Hi ha qui quan es parla de cohesió social es limita sols a pensar en polítiques socials. És veritat que les condicions de benestar i socials són un dels pilars que relliguen la cohesió de la societat.
Però hi ha un altre pilar que ens ha de permetre la cohesió de la nostra societat en tota la seva integralment. I quan parlo de "integralment" vull dir que podem i hem de plantejar-nos la nostra societat des de la perspectiva social però també des de la perspectiva de la identitat compartida, nacional i local.
És per això, que la cultura popular és un element central i imprescindible per la cohesió social. Una cohesió social, això sí, des d'una perspectiva democràtica popular. Gramsci va ser qui va dir que la cultura popular era l'expressió de la visió del món de les classes populars, enfront de les elits dominants.
Així doncs, que la cultura popular sigui forta, és garantia de reforç de la cohesió social i des d'una perspectiva popular, democràtica i nacional.
El grup municipal d'ERC-AM Torelló presentarem al proper Ple una moció en defensa de les expressions de la cultura popular de foc, davant d'una directiva de la UE que haurà d'adaptar el govern espanyol.

3cat24.cat: Deu mil persones es manifesten a Berga en contra de la directiva que regula l'ús del material pirotècnic
Facebook:
Salvem els actes de foc!
Bloc de Pol Pagès:
En defensa dels diables, el drac, el ball d'en Serrallonga i les colles de foc

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquesta Europa no m'agrada