dimarts, 24 de febrer del 2009

Manca de lideratge o... diguem-li assemblearisme!!!

En el Ple d'ahir, es van aprovar el Pressupostos de l'Ajuntament de Torelló. Sí, Déu ni dó el tard que ha anat la sociovergència per aprovar els seus primers pressupostos elaborats per ambdós.
Una de les raons per justificar el pacte de les dues principals forces polítiques locals era que l'equip en minoria socialista no arribava a la feina, així que amb 13 regidors tot hauria d'anar com una llima.
La veritat, però, és que amb la baixa per malaltia de l'alcalde, Miquel Franch, un fet molt lamentable i que amb la seva presència en aquest Ple sembla que les coses milloren per ell, el buit deixat per l'alcalde del PSC no l'ha omplert del tot ningú.
En el darrer Pescallunes, Lluís Bassas, alcalde accidental, de CiU, deia que els seu objectiu era no fer notar la baixa de l'alcalde i portar el dia a dia.
El primer no crec que s'hagi aconseguit i el segon és insuficient per liderar un ajuntament.
Pere Galobardes és el número 3 de l'equip de govern, és del PSC i 2n Tinent d'Alcalde i regidor d'Hisenda. En aquest cas, tampoc ha estat capaç de liderar l'elaboració d'uns pressupostos en un context de crisi molt complicat sense aconseguir el suport de cap partit de l'oposició.
Hem anat tard, segons Galobardes "les presses no són bones", però anar tard tampoc i menys amb el pressupost.
Amb en Miquel Franch no li ha agradat que digués que hi ha hagut una manca de lideratge en la seva absència i ha dit que el lideratge l'han assumit tots els 12 regidors. Caram! ja tornem a l'època dels 17 alcaldets de fa anys, ara en versió reduïda i sociovergent. Tenim la versió assembleària de la sociovergència i jo sense saber-ho!
Seriosament, després de la boutade anterior, veig incomprensible la manca de lideratge tant de Bassas (amb experiència com alcalde en anys anteriors) i en Galobardes, regidor d'Hisenda durant els darrers 6 anys.
Em sembla que el problema és un equilibri complicat entre PSC i CiU, que només solda Miquel Franch.
Bloc d'Esquerra: “Davant la crisi, sí, bona cara, però també il•lusió i unitat” Discurs com a portaveu d'ERC-AM al Ple de Pressupostos 2009
Web d'Esquerra:
S’aprova una moció d’ERC-AM en suport a la festa del foc
Web d'Esquerra: S’aprova el Pla Local per unanimitat i amb una important aportació d’ERC-AM
(Foto: Osona.com)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una foto molt exemplar