divendres, 13 de març del 2009

Monàrquics a Girona

El felipisme (borbònic, no del PSOE) comença a agafar força i té Girona com a punta de llança de penetració a Catalunya. El mitjà és la creació de la Fundació Príncep de Girona, que ha de servir per promocionar Catalunya i Girona a l'Estat Espanyol.
Si més no, aquesta és la missió oficial. Però una terra amb Dalí, Pla, la Costa Brava, els paisatges i tantes altres coses, li cal el reclam d'una institució anti-democràtica i arcaica com la monarquia per promocionar-se?
No costa, però, gaire de veure quina és la real funció d'aquesta fundació monàrquica creada per la Cambra de Comerç de Girona, la Caixa de Girona, la Fundació Gala Salvador Dalí i La Caixa (on ja treballen membres de la família reial espanyola). La funció no és cap altra que la de la promoció de la figura del príncep hereu de la monarquia espanyola, el futur Felip VI, si no és que els carlins es fan amb la Corona o que es proclami la República.
Els monàrquics (espanyols) de Catalunya sempre han representat l'immobilisme polític, el no tocar res per no emprenyar.
Potser aquestes entitats tant arrelades al país, com diu el diari monàrquic La Vanguardia, s'haurien de preocupar més per un bon finançament i de com podem sortir de la crisi que no pas de promocionar el monaquisme a casa nostra, a no sé que la seva solució davant aquests reptes de país sigui el dret de sang de la monarquia...
La Vanguardia: Nace la Fundación Príncep de Girona para vincular la Corona a Catalunya
El Periódico:
Quatre entitats impulsen la Fundació Príncep de Girona
Diari de Girona:
Neix la Fundació Príncep de Girona
Directe.cat: Per ERC la Fundació Príncep de Girona és un 'intent' de 'legitimar' la monarquia en una zona 'hostil'
El meu Bloc antic: Poder Judicial espanyol: Fes l'amor i no la censura del Jueves

2 comentaris:

Anònim ha dit...

FORA BOTIFLERS DE CATALUNYA!

Unknown ha dit...

Essent en efecte respectuòs al meu entendre sobren pel meu gust aquestes expressions molt poc afortunades de FORA BOTIFLERS DE CATALUNYA!
Estam l'any 2009 i no l'ant 1700.
Cert el Rei Joan Carles l descendeix del Rei Felip V peró no és Felip V.