dimarts, 31 de març del 2009

Torelló misteriós...

Els Plens de Torelló poden ser plàcids o moguts, però sempre hi ha una sorpresa.
Preparant el d'ahir, em preguntava per on podria sortir aquesta sorpresa. La veritat és que pintava molt tranquil.

Seria amb els reglaments de l'àmbit educatiu? seria en la moció pel Dia Europeu de l'Esport? o per alguna obra del Pla ZP?

Doncs no! la sorpresa va ser l'aparició de dos misteris...
El primer misteri va ser el de l'autofelicitació de Marc Fontserè (amb l'assumpció d'un discurs d'home d'estat -bé, de govern-, voldrà dir alguna cosa?) per la tasca portada a terme ara i durant els darrers anys de govern socialista per encarar la crisi actual (futurologia?).

Va enumerar un reguitzell d'estratègies en l'àmbit educatiu i econòmic que han fet els governs Franch que fa que ara encarem aquesta situació de crisi amb els deures fets.

On rau el misteri? doncs amb l'anunci del Bassas que anunciava apocalípticament que l'atur arribaria al 20% en les properes setmanes a Torelló... Qui desllorigarà el misteri? Fontserè o Bassas?
Hi haurà medalla en temps de crisi o no?
El segon misteri fou el de l'existència o no d'una invitació a l'Ajuntament de Torelló per assistir a l'entrega de la Medalla d'Or al primer rector de la UVic, Ricard Torrents.
Vaig preguntar si s'havia rebut la invitació, ja que ningú de l'equip de govern va assistir a l'acte. L'alcalde va respondre amb un "no ho sé".
No ho sap...

Ningú sociovergent sabia si existia aquesta invitació, ningú hi va anar... quin misteri... hi haurà hagut invitació o no? S'hauran oblidat de convidar a l'Ajuntament de Torelló? Algun dels 13 regidors de PSC i CiU, de CiU i PSC ho esbrinarà? algú d'ells es mira el correu? O serà que Vila d'Abadal no ha pensat amb Torelló, malgrat que hi haurà de passar per arribar a Olot?