dimecres, 1 d’abril del 2009

Cocktail ZP: espanyolisme al País Basc, CiU a Catalunya

Em vaig equivocar. No serà la primera vegada.
Al final no hi haurà sociovergència basca, Zapatero ha jugat la bassa espanyolista del PSOE i ha pactat amb el PP per fer fora al nacionalisme basc del govern.
Segurament el fet de no dependre d'UPyD, partit netament nacionalista espanyol de Rosa Díez, facilita el pas fet per ZP i Patxi López.
El pacte nacional (espanyol) al País Basc és un pacte anti. No ho és perquè no governi el partit que té més diputats (el PNB), sinó perquè s'instal.larà el segon partit del Parlament en un govern en minoria, ja que el PP no tindrà cap cartera, sols la presidència de la cambra legislativa. L'objectiu del pacte, doncs, és l'expulsió del PNB.
Per què ZP ha actuat així? Vist els resultats de les darreres eleccions, la seva Espanya plural li va comportar que depengués dels excel.lents resultats del PSC, a Espanya el PP superava el PSOE. Ara toca canvi de via: abandonem el reformisme i abracem l'espanyolitat.
Però la qüestió és com acabarà la legislatura ZP i el PSOE? amb qui aprovarà els pressupostos? amb el PP? O potser amb CiU? però per aconseguir els vots dels convergents necessita que caigui el govern català i que Artur Mas s'instal.li a la Plaça Sant Jaume.
Està asfixiant ZP al govern d'Entesa per aconseguir suports parlamentaris a Madrid de CiU? Aconseguirà fer caure el govern català abans d'arribar a les votacions dels pressupostos espanyols?
Sembla que Zapatero busqui el que mai ha estat possible, guanyar unes eleccions a partir de plantejar uns mals resultats a Catalunya. ZP vol guanyar a Espanya a través de l'espanyolisme (fora PNB) i amb els suports de CiU (fora govern de PSC -i ERC!-). Un estrany cocktail...
Joan Puigcercós: "La debilitat de Zapatero pot ajudar Catalunya amb el finançament" (1)
Joan Puigcercós: "La debilitat de Zapatero pot ajudar Catalunya amb el finançament" (i 2)

2 comentaris:

Gemma ha dit...

No crec que es tracti d'espanyolisme o nacioanlisme... si no d'una estratègia política més.
Aquest cop, però han jugat malament les cartes i el PSOE serà castigat per part del seu propi electorat.
Una llàstima pel País Basc.

Anònim ha dit...

QUI NO ES NACIONALISTA?.
TOTS HO SOM, DIFERENTS PENSAMENTS,BANDERAS O LLENGUA,..PERO NACIONALISTES.
NO CAL PLANYA AL PAIS BASC,NOSALTRES NO ESTEM MILLOR.
JUGANT AMB BCN.