dijous, 11 de juny del 2009

Catalunya, millor amb Aznar o amb Zapatero?

Avui a El Món, conduit per Jordi Basté, han preguntat si Catalunya estava millor amb Zapatero o amb Aznar.
El primer que he fet al arribar a casa ha estat mirar el resultat: 66% a favor d'Aznar, 34% a favor de ZP.
He quedat sorprès de la poca memòria política dels catalans. Ja no recordem els últims quatre anys nacionalistes recalcitrants d'Aznar? La guerra d'Iraq, l'autoritarisme,... Dreta espanyolista pura i dura!
Clar que les mentides i les grans promeses incomplertes de ZP, el del "apoyaré" interruptus, que "apoya" però no compleix, creen frustració.
Però és que els catalans poc poden estar contents amb cap president espanyol, mentre, com a mínim, no s'acabi amb l'espoli fiscal i l'acceptació de la realitat nacional catalana.
Jo crec que a la pregunta de RAC-1 hi falta una opció: "Estaríem millor sense cap president espanyol". Jo votaria aquesta...

7 comentaris:

Lluís ha dit...

Jo també!!!!!

Anònim ha dit...

AMB ELS CALES VAN COMPLIR.
I NO INTENTAVAN AMAGA LA SEVA IDIOLOGIA.
JO TAMBE....PERO MENTRES TANT,VAL MES NO PACTAR AMB CAP PARTIT ESPANYOLISTA DE FRANC.
PER CERT ALLO DE "CATALANISTES,PROGRESISTES I D'ESQUERRES" QUI?....
JUGANT.....

Jordi ha dit...

I tant que sí! A ERC en particular (i a l'independentisme en general) li convé que el PP sigui al govern d'Espanya. En farem més via. Jo ho veig bastant clar.

Ferran Camps ha dit...

http://ferrancamps.blogspot.com/2009/06/en-resposta-jordi-casals.html

A la teva salut!

Jordi ha dit...

L’enquesta és tendenciosa, resulta evident que falta la tercera resposta. De fet en Basté va confessar que quan la discutien es va posar sobre la taula una tercera: “cap dels dos”. Diu molt de la línia editorial del programa que es desestimés.

Sobre la resposta, suposo que el temps amorteix el record polític d’aquests personatges.
Una valoració ràpida dels cinc darrers presidents “democràtics” del país veí:
Tres eren feixistes reconeguts.
Un va muntar un grup terrorista.
Cap parlava amb prou solvència cap llengua que no fos la castellana.
Tots van actuar amb bel•ligerància contra Catalunya tan a nivell cultural, econòmic com polític. De fet l’antecessor d’aquest cinc estaria prou orgullós.

La meva resposta també seria la tercera.

Dessmond ha dit...

En ZP no gasta el mateix nacionalisme recalcitrant que la dreta pura i dura?. És en Bono o en Guerra menys nacionalista que n'Aznar?.
La guerra d'Irak que té a veure a l'hora de jutjar si va millor o no Catalunya?
Em sembla que ets dels pocs que encara fa servir certs tabús ideològics. Això que l'esquerra, per definició, és més bona que la dreta, a Catalunya pocs s'ho empassen. Pocs.
Per cert i parlant de memòries històriques encara més recents: mira aquesta esquerra de talant tant collonut que ens vols esmentar gràcies a qui governa a Euskadi. Si és el mateix ZP que reconeix a aquesta dreta recalcitrant uns mèrits que encara no has descobert tu!.
El cuento de la por a la dreta fa dies que no cola. I després passa el que passa.

Jordi ha dit...

Ho sento Dessmond, però ni Bono ni Guerra són presidents del govern...
PErò tampoc ser perquè dic això, ja que jo no defenso (per a què?) el PSOE davant del PP, només passa que no entenc com és que algun català pugui preferir Aznar a algú!
No em parlis de tabús ideològics pel sol fet de què no m'agradi la dreta que representa el PP, la que feu servir els opinadors (blocaires o no) propers a CDC, per tal de dir "que dolent és el PSOE que pacta amb la dreta nacionalista a Euskadi!!!".
Ja fa temps que vaig escriure en l'antic bloc que ni dreta ni esquerra espanyola ens porten res de bo (just després del pacte entre Mas i ZP per retallar l'estatut -que no sé si és un pacte millor o pitjor que el del Majèstic...-). Ho pts llegir a: http://casalsprat.bloc.cat/post/3477/63820
Ah, i la guerra sí que compte, Aznar era tant mentider com ZP, només que ell no va mentir sobre les chapas però sí sobre les armes de destrucció massiva de Saddam.
Salut i gràcies pel comentari! com a la resta...