dimarts, 16 de juny del 2009

Noves tecnologies, per un bon ús

Avui a la Secretaria de Joventut hi estem fent una jornada sobre l'ús responsable del que se'n diu les pantalles: Internet, les videoconsoles, la televisió.
Tota aquesta tecnologia es ha aportat moltes coses, com la democratització (bé, una major...) de la informació, cultura o, no poc important, oci.
La frontera del mal ús és molt prima, és possible traspassar-la sense adonar-nos en, fer que una eina que és social, ens converteixi en autistes, o que visquem una realitat virtual paral.lela i alienada de al real.
Les noves tecnologies tenen una gran potencialitat, però com tot, se n'ha de fer un bon ús. Ep, i amb això no podem caure en el paternalisme ni en el fatalisme. S'ha de dotar als joves (i no tant joves) de les eines per ser prou crítics (de criteri!) per fer aquest bon ús. Les noves tecnologies no han de fer por, al contrari.
Quan ens vàrem proposar de fer una jornada en l'àmbit de la salut jove vàrem creure que era necessària una que tingués un contacte amb la realitat actual, i el tema de les pantalles n'és un. En tallers que realitzem a secundària, el de les pantalles ha estat un dels que hi ha més oferta. Sovint es dóna la paradoxa que Internet i les noves tecnologies estan plenament normalitzades en els alumnes i en canvi en part del professorat són desconegudes, o conegudes superficialment.
La inscripció i l'assistència a la jornada no posa en dubte l'encert de la jornada i l'interès de la matèria.
Jove.cat. Tecnologies
Bloc de Jordi Casals: Grand theft auto (GTA), una amenaça social?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

i quan començaràs a treballar de veritat?

Jordi ha dit...

Gràcies, per aquesta magnífica aportació i per l'interès. I la família, bé?