diumenge, 2 de desembre del 2007

Del 18F al 1D. El sobiranisme al carrer

El poble català ha parlat, Ja n'hi ha prou!
Centenars de milers de ciutadans i ciutadanes d'aquesta nació catalana on vivim hem omplert els carrers de la capital per exigir que som una nació i que tenim el dret a decidir sobre el finançament, sobre les infraestructures, sobre el nostre futur.
Els parlaments finals, els crits espontanis de la gent, amb les estelades nombroses i orgulloses de fons, han definit una nova manifestació sobiranista massiva en el segle XXI.
La primera, la del 18F del 2006, venia marcada per l'amenaça d'una retallada del govern espanyol de l'Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya. Era una manifestació per la defensa institucional de Catalunya.
La segona, la d'aquest dissabte, és la de la defensa de la quotidianitat, de la normalitat en les nostres vides. Una normalitat bandejada pel despotisme il.lustrat d'un PSOE en plena cursa electoral jugant al camp del contrari, el PP.
L'egoisme d'uns i la indecisió dels altres van fer dilapidar el resultat de la manifestació del 18F. Ni dilapidem el resultat de la del 1D.
.
La info de la mani de l'1D a Nació Digital i a Vilaweb. I com no, al bloc de Saül Gordillo.
Fotografies de la manifestació, cliqueu aquí

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Al final no hi vaig anar-hi, però m'han dit que va ser un èxit.
Visca Catalunya!!!!!!!
Petonets

Anònim ha dit...

Molt bé, puc acceptar que ha estat un èxit. Però ara què? Tornarem a negociar un nou estatut? votarem la independència? Amb això vull dir que la mani important era la del 18F, era quan els catalans haviem de demostrar la nostra valentia i determinació. M'agradarà veure quina serà la reacció de bona part d'aquesta gent quan es plantegi un pas endavant important.