dimecres, 19 de desembre del 2007

Visita oficial (uf!) a les borses del Pirineu lleidatà

Avui he sortit a les 7 del matí de casa, era fosc encara, per dirigir-me cap a les terres de ponent per fer una visita oficial (que gros que sona) a algunes Borses Joves d'Habitatge de la zona del Pirineu, concretament la de Tremp i la de la Seu d'Urgell.
He travessat la meitat de la Catalunya Interior de Vila d'Abadal (doncs no he passat per Olot ni Ripoll), primer amb la carretera glaçada i després acompanyat per uns camps plens de gebra que enfarinava el paisatge.
He arribat a Lleida amb puntualitat britànica, a les 9.30, m'he dirigit a la Coordinació Territorial on m'esperava el coordinador, el Jordi Satorra. No he tardat gaire a comprar tabac i fer un cafè, tot amb un cel gens emboirat però humit, plovia.
Poc després ens hem dirigit a Tremp a visitar una de les Borses que funcionen millor, el Josep és la peça clau. És molt important la figura del captador de pisos de les Borses, ha de tenir dons de gents, habilitat negociadora i, per què no, comercials. El Josep ho té i la Borsa de Tremp és la nostra punta de llança en aquesta part del Pirineu català.
He tingut reunions via telefònica amb gent de l'Agència.
Tot seguit hem fet els 81 quilòmetres que ens separaven de la Seu d'Urgell, capital de l'Alt Urgell. Allà la Borsa no acaba de funcionar del tot, però ens posarem a treballar perquè així sigui, l'important és que s'hi creu a nivell polític i a nivell tècnic s'està motivat. Ens en sortirem.
M'ha sobtat la constatació d'un element que afecta el mercat immobiliari de la Seu, els andorrans que van a la Seu a viure perquè els habitatges són més assequibles que al seu Principat. Conseqüència: inflació dels preus, ja que estan disposats a pagar més, perquè sempre serà menys que a Andorra. Resultat: hi ha demanda per part de joves, però no hi ha oferta per a ells.
Arribo de fosc a casa, són les 11 de la nit i estic digerint, encara, l'hamburguesa de quart de lliure amb formatge del McDonald's, i és que Lleida no està als Balcans...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es veritat...!!
La borsa de Tremp, funciona i d'aqui amb la calma es pot anar extenen al territori fins a copar el territori del Pirineu.
Conec al Josep i se de lo que es capaç pero se l'ha de motivar ja que sabem que està sol.