dilluns, 18 de febrer del 2008

Habitatge jove al Parlament de Catalunya

Avui, el Secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, acompanyat pel Director General de l'Agència Catalana de la Joventut, Julià Fernández, ha comparegut al Parlament de Catalunya en la Comissió de Joventut.
Entre altres coses, com ara el Pla d'Actuació 2008-2011 i la Llei de Polítiques de Joventut, ha parlat sobre el programa de la Xarxa de Borses Joves d'Habitatge (XBJH).
La XBJH depen de la Direcció de Programes de l'Agència Catalana de la Joventut, Direcció de la qual m'han encomanat dirigir-la. La funció d'aquesta Xarxa nacional és la de facilitar l'accés de l'habitatge als joves, ja sigui a través d'aconseguir un pis de lloguer amb un preu menor al del mercat o bé sigui a través d'ajudes al lloguer.
A més, però, també té la funció d'incidir en el preu de l'habitatge. Això ho aconseguim controlant la major part possible dels pisos de lloguer del mercat, oferint unes garanties als propietaris a canvi de reduïr el preu. Òbviament és un programa estratègic de llarg recorregut, però podem dir que del 2006 al 2007 hem més que doblat el nombre de propietaris atesos en la XBJH, això és una molt bona senyal, estem guanyant la confiança dels propietaris perquè posin els pisos en lloguer i a un preu més just. El lloguer just és una bona eina contra l'especulació.
Queda molt camí per fer, però l'estem fent. Enguany creixarem en totes les demarcacions obrint nobes borses a Vic, Manlleu, Ripoll, Sant Celoni, Vilaseca i l'Anoia. A més comarcalitzarem les borses de Tortosa i de la Seu d'Urgell a més d'ampliar la cobertura de la de Tremp als Pallarsos i a l'Alta Ribagorça. La XBJH ha d'anar creixent i d'una forma equilibrada en el territori, per aquest mandat ens hem marcat l'objectiu d'arribar al 90% de joves, ara ja donarem cobertura a 2/3 parts dels joves.
.
Servei de Borsa Jove d'Habitatge, clica aquí.
Notícia sobre l'extensió de la XBJH, clica aquí.
Servei d'assessoria on-line en matèria d'habtatge del Jove.cat, clica aquí.