dimarts, 12 de febrer del 2008

Les urgències de Torelló i el lideratge comarcal

Fa uns Plens, Esquerra Republicana de Catalunya vam donar suport a qualsevol actuació que podés fer l'alcalde de Torelló, Miquel Franch (PSC), per mantenir les urgències a Torelló i evitar que les urgències nocturnes de tota la comarca (en aquest aspecte el Lluçanès ja és independent)es centralitzessin absolutament a Vic. CiU també s'hi va apuntar.
Hem anat avançant en la via Torelló, que ha esdevingut via Vall del Ges, Orís i Bisaura. Properament es farà una trobada a Torelló amb polítics municipals de l'àmbit suara esmentat.
L'èxit en la missió de mantenir les urgències és complicat, potser fins i tot utòpic. Però ho lluitarem, perquè ens ho creiem.
En el bloc del periodista Josep Comajoan s'apunta la pregunta de si Torelló pot liderar un tema de comarca (veure notícia a El9nou.CAT).
La resposta hauria de ser que sí. Aquesta és la resposta que jo tinc. Però els fets, és que la comarca pateix d'un vigatanisme mal entès, del que es mira el melic perquè espensa que és el centre del món mundial. No és un tòpic.
Amb el nou sistema d'urgències centralitzat, segur que no sols es planteja per una qüestió de comarca i de servei, tothom sap de les mancances de Vic en matèria de personal d'urgències, per exemple.
Però també podríem parlar del plantejament de la Vegueria de la (Gran) Catalunya Interior, projecte de l'alcalde de Vic, al marge dels alcaldes d'Osona, per no dir de la resta d'aquesta seva (Gran) Catalunya Interior.
Des de Torelló també volem liderar la comarca, i amb el tema de les urgències més que mai, perquè cap líder comarcal legitimat (ni Vic ni Consell Comarcal) no defensa el bé comú de tota la gent d'Osona.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ara resultarà que en Miquel Franc és el gran comarcalista quan sempre ha anat a la seva i passant de la comarca. És un dèspota i ara necessita amagar el seu fracàs electoral amb el fals pretext de liderar aquesta croada de les urgències. Se li veu el plumero i no ens el creiem. Casals, vigilal de prop. Tot i que espero que les urgències continuin a Torelló.