dimecres, 27 de febrer del 2008

La mobilitat manresana d'Osona?

Miro el bloc de Josep Comajoan i em trobo un apunt sobre la creació d'una Autoritat del Transport Metropolitana de la Catalunya Central. Manel Nadal, Secretari General de Mobilitat de la Generalitat, diu que és un reconeixement a la capitalitat de Manresa a la Catalunya Central.
En Josep Comajoan s'exclama per l'anunci de facto de capitalitat de Manresa a la Catalunya Central. També fa referència a la meva intervenció en el darrer Ple al respecte.
Si mirem la notícia, però, tant a la web de El 9 Nou com la de Regió 7, veiem que el què s'ha creat és un consorci de transport públic de l'àrea de Manresa, amb la implicació de la ciutat i el Consell Comarcal. La voluntat manresana és que sigui l'embrió d'un ens a nivell de la Catalunya Central.
Aquí s'ajunta la voluntat més que manifestada de Manresa de voler ser capital i del PSC que Manresa sigui la única capital de la Catalunya Central.
En aquest comunicat de premsa, penjat a la web d'Esquerra Osona, en línia el que ja vaig manifestar en el darrer Ple de Torelló, Esquerra plantegem treballar estratègicament la qüestió del transport i la mobilitat de la comarca amb un consens entre els sectors polítics, socials i econòmics d'Osona.
L'actuació manresana en quan a la Catalunya Central sempre ha estat unilateralista, però han assumit un objectiu, ser la única capital de la Catalunya Central, i el lideratge necessari. De Vic, trobem a faltar un lideratge fins i tot com a capital de comarca.
.
Notícia a la web del Consell Comarcal del Bages
Notícia a Regió 7
Notícia a El9Nou.cat

4 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Sí, Jordi, a la notícia de la versió digital del Regió 7 diu el que diu. Però a la versió de paper, amb una informació més extensa, entre altres coses diu això: "(...) tot i que neixamb una atenció ara limitada a la comarca del Bages, es pretén que tingui un àmbit d'influència que es correspongui amb els límits administratius de la Catalunya central". I, especialment, també diu això: "Manresa serà una mica més capital acollint aquest ens, però també esdevenint el centre de la mobilitat de la comarca, en primer terme, i de la Catalunya central, en segon. El paper de cruïlla de comunicacions del Pla de Bages, ara pren una mica més de cos".

Amb tot, també informa que no se sap quan es constituirà el nou ens, tot i que en Manel Nadal els va dir que podia ser d'aquí a dos mesos. El que et deia en un correu particular, Jordi, quan els d'Osona hi aneu, els de Manresa i Barcelona ja en tornen.

Jordi Casals i Prat ha dit...

Amb més raó que mai cal que Osona hi digui la seva i res millor que un Pacte Comarcal sobre la qüestió que vagi més enllà de les institucions polítiques.
Els fets consumats de Manresa (i del PSC) han de tenir una resposta en positiu des d'Osona. I això és el què proposem fer des d'Esquerra

Anònim ha dit...

Ja està bé de provincialisme vigatà i manresà; només miren per elles i ignoren el seu terreny. Les capitalitats se les han de guanyar en el dia dia, amb generositat i força, no em supèrvia i provincialisme de tercera regional

Anònim ha dit...

Manresa pitjor k Vic