dimarts, 22 d’abril del 2008

Pla de Barris sense consens (amb la sociovergència pel mig)

Torno del Ple Extraordinari per aprovar les propostes pel Pla de Barris, última actuació del govern minoritari de Miquel Franch abans de la presentació oficial de la sociovergència, demà el líder de CiU, Lluís Bassas, i el líder del PSC, Miquel Franch, explicaran el pacte sociovergent a Torelló, un més a la comarca.
El Ple en sí es preveia amb el punt de tensió just que suposa trencar el consens a Torelló, un ajuntament on votar en contra o abstenir-se, com ha estat el cas, vers les propostes de l'alcalde sembla sacrilegi. Us podeu imaginar, doncs, abstenir-se per un projecte d'un volum total de 1o milions d'euros i a realitzar durant 4 anys amb opció a dos més.
Hem raonat el nostre posicionament, ja ho havíem fet en el darrer Ple, el de pressupostos, on ERC es va tornar a quedar sola davant sí d'ICV-CdG i de CiU als números de Miquel Franch.
Per nosaltres no és de rebut que tot plegat s'hagi fet sense comptar amb la resta de grups (bé, no és ben bé així, ja que en Bassas ha reconegut que n'havien parlat abans de ser presentat en comissions tot negociant el pacte... però no ha dit què hi ha aportat CiU). Quina manca de generositat política cap a ERC i ICV davant la realització d'unes propostes que superen el què li resta de mandat a Franch (ha dit que plegava al 2011).
Però és que, a més, s'ha utilitzat els Consells Municipals per justificar que hi ha hagut procés participatiu. Així ens carregarem la confiança dels membres dels Consells...
Dels projectes n'hi ha que hi estem d'acord i d'altres que no, però això no ho hem pogut debatre, no hi ha hagut l'espai. Ni tant sols en la Comissió d'Equipaments que la Montse Ayats, d'ICV, ha declarat la seva defunció.
Al final, l'alcalde s'ha situat per sobre el bé i el mal, no ha volgut entrar a debatre amb els mortals, els grups municipals, però sí que ha fet una incursió per fotre dues cleques a Esquerra, molt lleig tot plegat, però sembla que hi gaudeixi.
.
PS1: Algú pregunta: "Com és qe últimament Esquerra rebeu cops a tot arreu?". Algú respon: "Perquè molts voldrien que no fóssim enlloc".
PS2: Avui he twittejat durant el Ple: www.twitter.com/jordicasals
.
Podeu trobar més informació a la web d'Esquerra Torelló:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

res ha canviat després de les eleccions, ciu i ic fan bo l'autoritaratisme de franc

Carles Banús i Puigivila ha dit...

Jordi,

No has comentat res de la rosa que us han regalat en acabar el ple. Tenia força espines?

Anònim ha dit...

Banús, tu ets convergent. Què en penses de l'onada socioconvergent a la comarca d'osona?

Carles Banús i Puigivila ha dit...

Home jo tampoc m'atreviria a etiquetar-ho d'onada sociovergent; també hi va haver una anterior onada de tripartidisme. De fet (si no me'n deixo cap) només hi ha sociovergència a Roda, al Consell Comarcal i a Torelló; al meu entendre Vic no s'hauria de considerar socivergència.
Tal i com et deia, anònim, no és una onada i crec que cada territori (poble) ha de saber trobar les millors aliances per poder tirar endavant programes de govern adients. Algunes vegades s'aconseguirà amb sociovergència, d'altres amb tripartit i d'altres amb esquerravergència (com a Tavèrnoles); a nivell municipal aquestes catalogacions no haurien de tenir tanta importància com a vegades se'ls i vol donar.

Gràcies Casals per deixar-me introduir en el teu espai.

Jordi Casals i Prat ha dit...

Gràcies a tu Carles (i anònims, sigueu qui sigueu) per participar per aquí, i debatre!
Per cert, les roses no tenien espines, però sense espines no són reals!