divendres, 18 d’abril del 2008

Sala d'Art Jove, un referent nacional

Avui a la Sala d'Art Jove de la Secretaria de Joventut fem un concert com a clausura de l'exposició actual i per presentar del CD de "Descàrrega discogràfica".
A més, avui una productora de TV locals vindrà a cobrir a l'acte i a fer un reportatge sobre la Sala. Que cada cop a la Sala se li presti més atenció és una bona senyal, ens anem consolidant.
La feina ben feta per l'equip tècnic (i què carai! per l'aposta política de la Secretaria de Joventut), ens ha portat a esdevenir un referent en el sector de l'art emergent del nostre país.
Un model de sala d'art, que supera el plantejament d'equipament d'exhibició tot apostant per una formació portada a terme per part d'uns tutors que substitueixen els comissaris, fan que el model de la Sala sigui singular i, pel que sembla, molt encertat.
Des del Programa de Cultura, volem omplir un buit existent entre la formació específica dels joves artistes i el salt professional, tasca molt ben valorada per part del Departament de Cultura de la Generalitat.
Per un país, i en polítiques de joventut en especial, les polítiques d'habitatge, de treball i salut són importants, però la de cultura també, forma part d'aquest fil conductor que ens fa vius com a col.lectiu, un fil immaterial però sòlid.
I ara, en l'àmbit de l'art, cal fer un salt qualitatiu i enllaçar les polítiques culturals i les de cohesió territorial.