dilluns, 26 d’octubre del 2009

Avui és el dia: moció de suport a la consulta a Torelló

Avui és el dia en què es votarà la moció en suport a la celebració d'una consulta a Torelló sobre la independència de Catalunya.
La consulta, que la organitzarà la Comissió 11 de Setembre de la Vall del Ges, ja ha començat a caminar, ja s'han fet algunes assemblees i el dijous passat es va establir l'organització en comissions de treball.
Avui, toca als grups polítics representats al Ple municipal, els representants dels ciutadans de Torelló, decidir si donem suport a la iniciativa cívica de la Comissió 11 de Setembre.
En un principi, semblaria que tot hauria d'anar bé i aprovar-se la moció, ja que al Ple hi ha 10 regidors (teòricament) que estan pel dret a decidir i 7 que no (es diuen federalistes, però no volen decidir).
Però els fets semblen indicar que Torelló serà l'únic municipi d'Osona on es presenta la moció on no s'aprovarà, ja que sembla que CiU no aportarà els 4 vots mínims necessaris perquè s'aprovi.
Això ens ho indica les paraules de la regidora Cristina Sala a El9TV (paraules fredes fredes)i el fet que CiU es tirà enrere en l'últim moment a l'hora de sotasignar la moció.
Pinten bastos perquè s'aprovi la moció, a no ser que hi hagi sorpresa a l'últim moment i el PSC s'abstingui de decidir si vol que s'exerceixi el dret a decidir...
Si ens voleu acompanyar al Ple, es fa a la Casa de la Vila a les 8 del vespre.