diumenge, 18 d’octubre del 2009

Comença l'era Puigcercós


Aquest cap de setmana ha començat oficialment l'era Puigcercós, com a candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya per Esquerra Republicana de Catalunya.
Va començar a la seva terra, al Ripollès, concretament a Núria.
És obvi que cada partit té un projecte polític, de fons i de llarg recorregut que és el que dóna el partit en sí mateix, i els congressos que marca les estratègies a mitjà i curt termini. Però els candidats donen un perfil propi a l'hora de concretar aquests projectes polítics.
Puigcercós té un perfil propi, tant en capacitats personals, com en el posicionament ideològic.
En la seva etapa a Madrid, com a diputat (únic), primer, i cap d'un grup parlamentari de 8 diputats, després, va demostrar la seva capacitat política en una institució legislativa. Capacitat de treball, de coneixement dels mecanisme econòmics i polítics, capacitat de negociació, són algunes de les demostracions que el Puigcercós va mostrar. I, a més, a Madrid, un diputat catalanista hi ha d'anar amb una virtut imprescindible: l'honradesa.
Com a Conseller de Governació, a la Generalitat, va demostrar la seva capacitat de saber portar solventment i amb la dignitat política necessària, el rol de responsable d'un dels departaments més complexes de la Generalitat.
En les diferents conferències i discursos que ha fet, a més, ha demostrat un posicionament ideològic propi, reforçant la vessant més republicana i diluint més l'esquerranosa, que segurament ha mostrat més l'era Carod, en els darrers anys.
Puigcercós té un perfil de republicà progressista, però que respecte l'ordre i aferma el pilar de la pàtria.
Com a polític, però, no és un ideòleg, no crea discurs, sinó que pren partit i treballa per aplicar-lo. Això hi ha qui ho mal interpreta (maliciosament?), però seria estúpid pensar que tots els líders han d'aportar un pensament polític propi i diferenciat. Només faltaria que haguéssim d'amortitzar pensament polítics a base d'eleccions...
L'era Puigcercós ha començat, de moment (i des d'una muntanya, ja típic en la política catalana...) ja ha posat per davant que la nova era d'Esquerra pivotarà en fer camí per la consecució d'un Estat Català i exercir el dret a decidir, un cop superat l'etapa estatutària, del nou finançament, i en la consecució d'accions de govern i legislatives de fonaments nacionals (LEC, Pactes Nacionals, Lleis d'Acollida, etc.).
Bloc de Saül Gordillo: PuigSarkós: Puigcercós el republicà

PS: en quan al muntanyisme polític català: Moisès, Pujol i Maragall

7 comentaris:

Toby Ziegler ha dit...

Les transicions i els relleus de lideratges no han estat tan dramàtiques com en el passat, però no ha deixat bon regust de boca.

El més important és saber si arribat l'hora a Esquerra per oferir inputs positius y de credibilitat al país, ja fa massa temps que no és així.

La vostra feina al govern queda caricaturitzada per estirabots i tics d'aparatchik estalinistes.

Us desitjo encert i tota la sort. El país també us necessita, com necessita en Carod, en Carretero y la gent que s'ha anat quedant pel camí.

Una abraçada positiva!

Anònim ha dit...

PUIGCERCOS,CADA DIA EN RECORDA MES A TARRADELLAS. I AIXO N'ES UN COMPLIMENT.
PROU D'AMBIGUITATS¡
PROU DE TESTOSTERONA¡
RAUXA,SI......MONTILLA NO¡
JUGANT AMB BCN.

Jordi ha dit...

Toby,
com lluitar contra una caricatura?
Anònim que jugues amb BCN, o no, que eres anònima..., seria interessant que podessis comentar la comparativa entre el Puigcercós i el Tarradellas. De debò!

Anònim ha dit...

MACIA EL TITLLA DE AMBICIOS:
"NO TINC CONFIANÇA EN VOSTE,ES UN HOME CAPAC DE TREURE'MLA CADIRA I SEURE-HI VOSTE".
AMADEU HURTADO,DE POC LLEAL:
"TOT DE COP EM VAIG ADONAR QUE TARRADELLAS EN REBRE EL "FULL DEL DILLUNS" ASSENYALAVA AMB LLAPIS VERMELL FRASES I CONCEPTES,DESTINADES A MORTIFICAR EL PRESIDENT"
"MET" MIRAVITLLES:
"A TARRADELLAS NO LI DEIXARIA LES CLAUS DE CASA MEVA".
JOAN GARCIA OLIVER,DE TRAIDOR:
"EL COMITE DE MILICIAS EN MANOS DE TARRDELLES,ESTA JUGANDO A LA "PUTA Y A LA RAMONETA CON LOS MILICIANOS DEL FRENTE DE ARAGON".
I JO PREGUNTO:
QUE HA FIRMAT EL PARTIT AMB MIQUEL ICETA ACTUALMENT?

Jordi ha dit...

ja deia jo que "n'és un compliment" era un error de picatge...
Però creia que aniries més enllà dela psicologia empàtica i faries tota una comparació política... llàstima!

Anònim ha dit...

ONDIA' TAN CURT DE VISTA ETS.?
CAL APENDRER DE LA HISTORIA,O LA VOLS REPETIR?
DEL AFER ICETA,NO HAN SAPS RES?.
JUGANT......

Jordi ha dit...

juganera, si fas errors de picatge també és culpa de la meva vista? deu ser que sóc d'erc... deu ser això...
Tarradelles també té bones coses.
I de l'Iceta, segur que tu ho saps millor, dona! endavant, vinga, que ho volem saber.