dimecres, 14 d’octubre del 2009

Primer pas fet: moció en suport a les consultes entrada al registre

Avui he entrat al registre de l'ajuntament la moció per donar suport a la organització d'una consulta sobre la independència, per part de la Comissió Onze de setembre de la Vall del Ges.
La moció, que es va fer arribar a tots els grups i es basa en la de Decidim.cat, es presenta al Ple a proposta de CiU, ERC i ICV. A primera vista sembla que bé, perquè sumant els vots dels tres grups tenim majoria de vots favorables, al marge del que faci el PSC, que ni es va presentar a la reunió convocada per la Comissió Onze de Setembre ni ha volgut subscriure la presentació de la moció. Així doncs, sembla que el vot serà negatiu, segurament el fet de comptar amb una diputada com a regidora ha marcat la pauta del grup municipal.
A Torelló, el PSC té 7 regidors, CiU 6, ERC en tenim 3 i ICV-CdG 1. De moment comptem amb el vot favorable d'Esquerra i Iniciativa, és a dir, 4 vots a favor de la moció. Si comptem que el no en tindria 7 (els del PSC), fa que CiU pugui fer possible que s'aprovi la moció malgrat l'alcaldia estigui en mans del PSC. Clar, que també pot fer que no s'aprovi...
I escoltant les paraules de Cristina Sala a la televisió fa una setmana i que el grup encara no hagi definit què votarà (malgrat subscriure la moció), sembla indicar que no sigui tant clar que el vot de CiU sigui favorable, ans el contrari.
Podria ser que CiU hagi presentat la moció amb ERC i Iniciativa, però no hi voti a favor al Ple. És estrany, però és així (i ja ha passat algun altre cop...).
La setmana que ve, a la junta de portaveus prèvia al Ple del dia 26 d'octubre, en parlarem i es començarà a clarificar l'escenari.
Article publicat al setmanari Torelló: "Què pot fer Torelló per la independència?"