dijous, 4 de setembre del 2008

El dia que el Mossad va assassinar al germà d'un dels Gypsy Kings

En els debats sobre quin són els serveis secrets més potents del món, sempre hi ha una terna final on hi són el KGB soviètic (ara FSB), la CIA americana, el MI6 britànic i el Mossad isrealita.
Normalment el Mossad té molts punts per esdevenir el guanyador d'aquesta virtual competició, a vegades sinistre i tot.
El Mossad s'ha distingit per la lluita contra els palestins i els seus aliats, estatals o terroristes, arribant a eliminar físicament a membres d'organitzacions palestines hostils a l'estat d'Israel. Es podria dir que era una batalla d'espies contra terroristes, malgrat que els resultats eren semblants.
Hi ha un cas, però, que m'ha explicat un company d'Esquerra, el Pol (bloc), que dins el drama humà té la seva conya, si em permeteu, i amb el màxim respecte per la víctima.
Resulta que, als anys 70, el Mossad volia eliminar un palestí que residia a Noruega, acusat de pertànyer al complot d'assassinat dels atletes jueus a les Olimpíades de Munich. Aquest era Hassan Salameh, cap de la intel·ligència palestina i cervell del cop de Munich.
Però resulta que l'agent del Mossad es va equivocar i va acabar assassinant a un cambrer algerià amb passaport marroquí: Ahmed Bouchikhi.
I és aquí on ve la situació dramàticament pintoresca: Ahmed Bouchihi és germà d'un dels membres del grup francès Gypsy Kings, que fan versions de clàssics americans a ritme de rumba. Un dels grups més frikis mundials.
No em puc imaginar quina devia ser la cara del cap dels serveis secrets israelians, el Mossad, quan van saber que s'havien carregat per error el germà d'un Gypsy King enlloc del cervell d'una de les accions més espectaculars dels palestins contra Israel...
Des de llavors, aquest grup fa boicot a Israel.

1 comentari:

Anònim ha dit...

PER PINTORESC I SORPRENENT,LA PRESENCIA DEL MOSSAD A LA CONSELLERIA DE GOBERNACIO,DURANT EL SEGON MANDAT DEL PRED.PUJOL,FENT VES A SABER QUE.SI TENS AMICS A ESQUERRA QUE TEN FAGIN CINC CENTS. JUGANT AMB BCN........