divendres, 26 de setembre del 2008

Una ERC al servei de la gent d'Osona i Catalunya

Esquerra Republicana de Catalunya viurà una nova jornada de democràcia interna a Osona. Serà en el proper Congrés Comarcal d'Esquerra que celebrarem els independentistes osonencs al Museu Industrial del Ter de Manlleu, avui divendres al vespre.
ERC és un capital polític central per la nostra comarca, els resultats ho avalen, així com el nostre pes institucional i la nostra activitat política.
Aquesta centralitat que ens donen els nostres electors s'ha de traduir en una organització política interna que permeti que el partit estigui en situació de plantar cara a l'hegemonia política tant del PSC com de CIU a Osona. ERC som l'alternativa a la sociovergència i hem d'estar capacitats per liderar la comarca, arriban si cal, a acords pel millor per la comarca, els municipis i la seva gent.
Amb la voluntat de gestionar el capital que suposa ERC per la comarca, vull treballar pel benestar dels qui vivim a Osona, sense oblidar la lluita per la justícia, la llibertat i la independència de Catalunya.
És per això que he decidit mostrar la meva voluntat per liderar ERC Osona, fent-ho sota uns paràmetres basats en el treball, el rigor i la voluntat d'unitat. El treball, perquè és necessari per tenir uns fonaments sòlids, amb prou constància perquè ERC sigui un partit eficaç per la ciutadania.
El rigor, perquè s'ha de treballar amb serietat, sense fer de la política l'art dels cops de volants, la improvisació i de fer brindis al sol. Esquerra Osona és un partit que estem a les institucions, amb solvència, la mateixa que ha de tenir el partit.
No podem oblidar que ERC, a la comarca, és un partit de govern, que tenim l'alcaldia més important d'Esquerra als Països Catalans, Manlleu, a més de moltes altres i algunes des de fa ja temps.
Tampoc cal oblidar que el ser alternativa a l'hegemonia, ens ha fet tastar les aliances contra nostra en diverses localitats o en el mateix Consell Comarcal, però lluny de desanimar-nos assumim el paper d'alternativa a la sociovergència incipient osonenca. ERC ha de situar-se en la centralitat política, que no vol dir el centre buit de contingut, sinó en la capacitat d'incidència política a la comarca. Sense caure en radicalismes d'estómac, sense caure en renúncies.
És per això que hem de ser capaços de conjuntar els òrgans de partit i els nostres càrrecs institucionals, estiguin a govern o a l'oposició, un partit al servei de la ciutadania a través de les institucions.
I aquest rigor que reclamo en el projecte que encapçalo, demana que estiguem preparats per donar respostes als nostres temps, amb els fenòmens que ja són una realitat com ara la immigració o la globalització, amb els canviants econòmics que demanen respostes i innovació, amb un territori per estructurar des dels diferents actors socials, econòmics i polítics. A nosaltres no ens fa por treballar colze a colze amb els agents socio-econòmics a favor del territori.
I, per acabar, la voluntat d'unitat en què jo crec, no és la d'una unitat retòrica, superficial i de cadires, sinó la de la confiança que s'aconsegueix treballant dia a dia pel benestar dels ciutadans i la llibertat de la nostra terra. La unitat es treballa, no s'imposa, i menys es maquilla. La unitat important i bàsica és la de després dels congressos, perquè l'equip que lideri el partit ho ha de fer amb generositat i pensant amb tothom, perquè tots som del mateix partit, perquè tots treballem pels nostres municipis, la nostra comarca i per la independència del nostre país. Aquesta és la unitat que ens aporta la democràcia. Osona, amb la seva riquesa i complexitat, és des d'on els republicans i independentistes d'aquí volem projectar la nostra manera de viure i veure la realitat del món i el nostre país, des d'on volem construir una nació cohesionada que respecti el territori, la seva gent i la seva cultura.
L'ERC que vull no és la d'un partit tancat en sí mateix pres del partidisme miop, sinó el d'un partit que es converteixi en moviment dels qui volen la llibertat i la justícia, la de l'alternativa als de sempre, amb diferents cares però amb els mateixos interessos.
El meu partit és Esquerra Republicana de Catalunya i la meva terra Calldetenes, Osona i Catalunya, que té sentit per la seva gent.

Carles Sanuy, Candidat a la presidència d'ERC Osona
(Publicat a El 9 Nou)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

MOLT MACO, SI SRO. PERO JO CREC QUE ESTEM VIVINT UNS MOMENTS DOLENTS PER NO DIR AGONICS, I TROBO A FALTAR, UN PENSAMENT ARRAUXAT ENVERS CATALUNYA, AMB TAN DE SEINY, EN TANTA FIDELITAT AL "CARNET" CREC QUE NO FAREM RES. AIXO DE PRIMER EL PARTIT, JA CANSA. JUGANT AMB BCN.......

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

Crec que toca donar-te l'enhorabona, no? Sincerament espero que el resultat d'aquest congrés serveixi perquè ERC tanqui ferides internes, crec que serà bo per la comarca.

Salut i endavant!

Jordi Casals i Prat ha dit...

anòmim majusculista,
no crec que hagis llegit tot l'article del Sanuy, si no, no diries això del partit per endavant del país.

Iñaki,
gràcies company, crec que les formes d'aquest Congrés mostren unes ganes de fer diferent.
Ara toca treballar!