dimecres, 10 de setembre del 2008

Marxa dels Vigatans

Avui és la vetlla de l'11 de Setembre, Diada Nacional dels catalans i les catalanes.
Des de fa uns anys, a Osona, es commemora el nucli impulsor de la revolta catalana contra els borbons, els coneguts com a Vigatans.
El resultat és la Marxa dels Vigatans, on columnes de patriotes de diferents poblacions osonenques marxen cap a Vic per commemorar l'últim dia de les llibertats del nostre poble, abans de la caiguda de la capital a mans de tropes borbòniques franco-espanyoles.
Aquest macroacte, si em permeteu, té un to patriòtic però també popular.
Els de la Vall del Ges anem en la COMPANYIA JOSEP VILA DE LA VALL DEL GES (I Any), amb la sortida a 2/4 de 8 del vespre de davant L’Ateneu La Central (Ctra. De Manlleu,9 de Vic).
Organitza: Comissió 11 de Setembre de la Vall del Ges.
Podeu fer un cop d'ull a la seva web: www.marxadelsvigatans.cat
I llegir les activitats de l'11 de Setembre a la comarca a Osona.com, clicant aquí.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser que parlis amb els teus companys regidors de Vic, i els hi expliquis tot això, que no s'han assabentat què significa l'estelada.

Jordi Casals i Prat ha dit...

Em sembla que ho tenen molt clar què és l'estelada els regidors de Vic i posen tot el seu esforç per governar la ciutat de Vic per demostrar que ERC pot liderar aquesta ciutat, perquè l'independentisme pugui liderar Vic algun dia.
Com van gestionar aquest tema, pot ser perfectible, però respecto la seva decisió de facilitar que Vic fos present en el centenari de l'estelada, malgrat que no fos possible penjar l'estelada, bàsicament perquè CiU i PSC no ho volien de cap de les maneres. Vic tindrà un carrer a nom de Ballester.
Potser és insuficient, però menys és res.
A Osona, tots les municipis on ERC és imprescindible per fer majories de govern (i en alguns casos ho hem aconseguit des de l'oposició) s'ha penjat l'estelada. A Vic han fet el que han pogut. I potser més i tot: www.joanballana.cat