dimecres, 4 de novembre del 2009

La crisi a Osona 2. Reunió amb els sindicats.


La setmana passada, Esquerra Osona ens vàrem tornar a reunir amb els sindicats, després que establíssim un canal permanent de comunicació. En la primera reunió hi va ser present el Secretari General d'Esquerra, Joan Ridao.
La última reunió la vàrem fer a Torelló, un municipi especilament castigat en el seu teixit productiu per la crisi. Nombrosos EROs afecten a les indústries del municipi, que tenia un perfil industrial molt interessant. I a més de la indústria, cal comptar els efectes en els negocis a l'entorn d'aquestes empreses i en el sector de la construcció.
Osona ha doblat el nombre d'aturats en un any, arribant als 12.000 aturats. Difícilment es podran crear, com a mínim, la meitat de llocs de treball nous.
El mapa productiu s'està desconfigurant i la crisi econòmic s'aplica a la comarca, als nostres municipis.
Osona, com tot el país, cal que es redefineixi productivament, localitzar fil.lons nous de negoci i no només centrant-nos en el sector serveis, cal respectar el sector primari agrícola i sobretot no deixar que es desintegri el sector industrial.
Cal repensar la comarca. Però som un territori que pateix massa política de campanar.
Ara ens dotarem del Consell Econòmic i Social de la Comarca d'Osona, com una eina per coordinar-nos, planificar i, esperem, avaluar. La sabrem aprofitar?


El9Nou.cat: Els sindicats expressen a Esquerra les seves reserves cap al Consell Econòmic i Social
Osona.com: ERC i els sindicats parlen de la crisi a Osona
Ràdio Ona: ERC d'Osona es reuneix amb diversos dirigents sindicals per parlar de la crisi

2 comentaris:

Arnau Martí ha dit...

Si Jordi, però en comptes de tantes fotos, perquè no els hi dius als teus companys d'ERC de Vic que donin suport a les reivindicacions dels sindicats majoritaris en les mobilitzacions del dia 7 de novembre i aparquin el sectarisme més sovint?

Jordi Casals i Prat ha dit...

Bé, Arnau, potser els aires de Barcelona no se't posen del tot bé.
Si tu creus que les reunions amb els sindicats són "tantes fotos", és la teva opinió i suposo que la mantens amb el tall que li van fer a la diputada d'ICV, que acompanyaves, les televisions en la concentració dels sindicats a la OTG, oi?
Nosaltres aquestes reunions ens les creiem i crec que els sindicats també, si no, no perdrien el temps.
No vaig pas veure el representant d'ERC buscant les càmares.
No siguem cínics...
En quan als meus bons companys de Vic, crec que els hi pots demanar tu mateix i ells gustosament et respondrant sense sectarisme, una paraula que comences a gastar, ja.
Cordialment.