dimarts, 17 de novembre del 2009

Per la qualitat de l'ocupació juvenil, una aposta de futur

Avui hem presentat, a nivell de la Catalunya Central, a l'Aula Segimon Serrallonga de la UVic l'Acord de Mesures per l'Ocupació Juvenil (document).
L'Eugeni Villalbí, Secretari de Joventut, i un servidor hem estat acompanyats pel Delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, i l'adjunt a la rectora, Joan Masnou.
A l'auditori hi ha hagut des d'alcaldes com el Jaume Mas, de Calldetenes, o la Montse Barniol, d'Alpens, a regidors com la Gràcia Ferrer (bloc), el Jordi Pratdesaba, l'Isaac Peraire (bloc), el Manel Romans, el Marc Fontserè o la regidora de Capellades; així com el Conseller Comarcal de Joventut del Bages, el Ferran Aguilera, i un tècnics municipals de les comarques centrals, tant de joventut com de promoció econòmica. També hi ha hagut representats sindicals i de PIMEC, a més de representats d'empreses i joves emprenedors.
El Secretari de Joventut ha exposat les línies estratègiques de l'Acord i els objectius, per acabar obrint un debat a l'entorn de la crisi de valors de la nostra societat, el paper de la formació i els drets laborals adquirits durant els anys pels treballadors i la precarietat dels joves en el mercat laboral.
Malgrat que l'Acord és un paquet de mesures (més de 200 milions en 3 anys) estructurals sobre l'ocupació juvenil, la cojuntura de la crisi ha impregnat el debat. I és que aquesta crisi profunda que es pateix globalment i nacionalment, a les comarques centrals amenaça en trencar l'estructura productiva (i social) que fins ara coneixia.
Traçar línies estratègiques i actuar en l'àmbit de l'ocupació juvenil segur que és actuar en el futur model productiu del nostre país.
Web de Joventut: Presentació de l’Acord de Mesures per a l’Ocupació Juvenil a la Catalunya Central