dilluns, 9 de novembre del 2009

Cris a Osona 3: mobilització

Josep Maria Alvarez (UGT) donant suport a les consultes sobre la independència que es faran a Osona al 13D, a uns activistes de Torelló


Dissabte va ser un dia de movilització dels sindicats d'UGT i CCOO d'Osona, amb una concentració al matí al parc Jaume Portell, amb un seguit d'activitats, parlaments dels líders sindicals dels dos sindicats de la comarca i nacionals i, finalment, amb una manifestació fins a la plaça Major de Vic.
Les reivindicacions que s'hi varen sentir ja ens les van transmetre en la reunió que hi vàrem tenir Esquerra Osona a Torelló i també les vàrem poder sentir en la concentració que els dos sindicats varen fer a davant l'Oficina de Treball de Vic: respostes de les administracions, fer front a la desindustrialització d'Osona i apostar per reforçar la formació, amb un paper central de la UVic.
Hi ha qui va dir que hi havia poca gent. Segurament és veritat, sobretot si tenim en compte que la crisi que patim és profunda i que fa tremolar els fonaments del sistema productiu de casa nostra, tant a nivell nacional com comarcal.
Aquest cop hi havia representants de tots els partits comarcals (a excepció de la PxC) i algú em va fer notar que era l'únic de Torelló. Aquest qui, era de Torelló.
Feia una mica de feredat adonar-se com la gent amb qui ens creuàvem mirava la manifestació amb ulls distants. Potser els temps de les mobilitzacions ja ha passat, potser ens hem acostumat tant bé que no som conscients que la crisi que ja no planeja damunt nostre, si no que ja ha aterrat, és de les que s'estudiaran en els llibres d'història.
Una consigna de la mobilització era clara: que no paguin la crisi sols els treballadors. Jo hi afegeixo que n'hem de sortir plegats, i és una llàstima que la concertació entre patronal i sindicats no arribi... exceptuant algun cas, com l'Acord de Mesures per l'Ocupació Juvenil.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Menos manifestar-se i més treballar

Lluís ha dit...

Tinc curiositat per saber si l'anònim que reclama menys manifestacions és empresari, que si és així podria (em costaria) entendre que no li agradi una manifestació contra la crisi, o és un treballador d'aquests que s'ho miraven, que en aquest cas no ho entenc.
A mi el que em va saber molt de greu és que de la poca gent que erem, hi havien polítics, (algun regidor de Vic i amb cua de cavall per l'acera com si la cosa no anés molt amb ell), delegats sindicals, pocs aturats, i pocs treballadors.
Es coneix que a l'hora de criticar als polítics per mirar-s'ho des de el despatx tothom si apunta i que quan surten (sortim) al carrer per donar suport a la gent treballadora i als sindicats igualment ho fem malament ...
Una pregunta anònim on erets dissabte a la 1?

Anònim ha dit...

Pero si todos son moros
Los españoles estaban trabajando