dimecres, 23 de gener del 2008

Internacionalització republicana del cas català

Les JERC han començat un seguit d'accions d'internacionalització del cas català fent trobades amb organitzacions polítiques de Bolívia (bloc de Marc Puig) i Irlanda. Paral.lelament, la Vice-Presidència del Govern de la Generalitat continua portant a terme la internacionalització del cas català a nivell institucional, l'últim pas fet ha estat crear el Grup d'Edimburg amb partits independentistes que governen a favor del dret a l'autodeterminació de nacions sense Estat en el marc de la UE. Podeu llegir aquest article de Bernat Joan.
També podríem parlar de la internacionalització catalana a través de l'economia o en les relacions exteriors a través de les polítiques de cooperació del govern o fins i tot des de la Secretaria de Joventut i l'Agència Catalana de la Joventut (també podeu veure aquest apunt sobre la internacionalització del Carnet Jove).
Per molt que es dubti, és irrefutable que des d'Esquerra i les JERC treballem per avançar cap a la llibertat de la nostra nació. Des de tots els fronts des d'on podem, i l'internacional n'és un.
.
Podeu veure el vídeo sobre el viatge de les JERC a Bolívia clicant aquí.
.
PS: a la foto, amb Gerry Adams, hi surten els meus bons amics Daniel Mallén (bloc), actual secretari nacional d'organització de les JERC, i l'Arseni Armengou exiliat a Dublín (bloc massa abandonat i fotolog irlandès).