diumenge, 20 de gener del 2008

100 anys del Gegants de Torelló

Aquest cap de setmana, amb una taula formada per Guillem Tanyà, Xavier Lozano, Francesc López, Flora Vilalta, Dolors Masferrer, Rosa Sayós i Judith Camps i amb un Foyer del Teatre Cirvianum a rebentar s'ha presentat els actes del centenari dels gegants i els nans de Torelló.
Aquest any serà l'any geganter a Torelló, 100 anys és una efemèride estelar i poc corrent en la cultura popular de la nostra nació.
Torelló mourà el seu teixit associatiu, la seva ciutadania i part del país per celebrar espectacularment i tal com es mereix aquests 100 anys. Com va dir la Judith Camps es vol que la festa sigui popular. Com si no, s'ha de celebrar el centenari d'una part central de la cultura popular que es fa al nostre poble.
He escrit més d'una vegada que la cultura popular és una eina bàsica per la cohesió del nostre país i dels nostres pobles. També he escrit que Torelló és un referent nacional en cultura popular. I amb aquest centenari ho demostrarem.
Recomano entrar a la web de la Colla Gegantera i Grallera de Torelló: http://www.gegantstorello.cat
.........
Apunts a l'entorn de la cultura en aquest bloc, llegeix-los aquí.
Apunts a l'entorn de la cultura i el Carnaval, al bloc antic.
La Cultura va tenir un paper important en la nostra candidatura municipal d'Esquerra i la Campanya, és una de les nostres prioritats. Podeu llegir-ho en aquests apunts del bloc meu d'Esquerra:
En la darrera Conferència Nacional d'Esquerra, la secció local de Torelló va presentar una esmena a la ponència estratègica sobre la cultura popular que es va acceptar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Els del teu poble no paren, carnaval, gegants, etc etc
No surts al video de la presentacié dels blocs d'osona, és perque vas arribar tard, oi?
jajajaja
Petonets

Anònim ha dit...

Catalunya ha estat, és i serà solsament si la cultura popular i tradicional seguiex viva.
Felicitats per la vila de Torelló.