dimecres, 8 de juliol del 2009

Solidaritat convergent? Yes we can!

De rescitlló, al facebook, llegeixo que CDC engega una campanya solidària que s'anomena "Convergència Solidària. Si sumem, podem".
Aquesta campanya consta de recollir productes alimentaris i de necessitat per gent que ho necessiti. La recollida es fa als locals de CDC. Ho explica Artur Mas en les webs territorials convergents.
A primera vista, sembla una iniciativa social interessant, de solidaritat. Però per què? Per què aquesta mobilització? Per solidaritat?
Que jo sàpiga, CDC és un partit política que basa la seva activitat en la capacitat de treure electors a la seva causa. Com tots els partits. Això és un partit polític.
Un partit ha de recollir roba i aliments pels necessitats en temps de crisi? Un partit ha de posar les seves sigles damunt d'una campanya solidària com aquesta?
No seria millor que CDC mobilitzés als seus militants perquè col.laborin en la recollida de roba i menjar que, per exemple, fa Càritas? O que en les institucions on és present plantegi un banc d'aliments i de material de primera necessitat?
La iniciativa de CDC em fa pensar en les grans multinacionals o caixes i bancs que fan projectes socials, gairebé sempre per una qüestió estratègica de màrketing...
Potser molesta algú, però aquesta campanya la trobo d'un oportunisme impresionant, aprofitant un context de crisi per sumar (vots). Ja ho diuen: "si sumem, podem". Yes we can!
La senadora Montserrat Candini hi escriu a favor: Convergència solidària
Una altra versió de Salvador Grifell: "Si sumem, podem"