dijous, 23 de juliol del 2009

Un dia històric territorialment

Avui és un dia històric per Vic, Osona i Catalunya.
S'inauguren les seus de delegacions territorials d'alguns departament de la Generalitat a la Catalunya Central, ho fan a Vic.
Això vol dir que la nova estructura territorial, que supera les provincies espanyoles, ja és un fet cada cop més a prop de la totalitat.
La Catalunya Central ja és aquí, després d'un debat intens sobretot a Vic, recelosa del pes de Manresa (un debat que sembla que s'ha traslladat a l'àmbit universitari), planejava una vegueria feta a mida per una capitalitat solitària de Vic: l'Alt Ter.
I Vic hi és present aportant capitalitat, compartida amb Manresa. Un model de territori en xarxa, que no busca capitals centrifugadores sinó un territori equilibrat.
I sí Vic hi és present amb aquestes delegacions, la de Cultura, la de Governació i la d'Acció Social i Ciutadania (el meu!), és per la voluntat d'ERC de fer que Vic tingui un paper rellevant en el nou mapa territorial del Principat. I això s'ha de valorar, inclòs l'esforç dels regidors de Vic d'ERC, la Gràcia (bloc) i el Joan, i del diputat Freixanet (bloc).
Ens hem de felicitar tots plegats, sí senyor!