dissabte, 8 de novembre del 2008

Empresaris

El dijous a la nit vaig assistir, amb el Director de l'Agència Catalana de la Joventut, a la 14a edició de la Nit de l'Empresari, de la CECOT. L'any passat també hi vaig assistir (veure aquest apunt).
En aquestes nits de l'empresari, la CECOT premia a diferents iniciatives empresarials i es reconeix a alguna persona per la seva trajectòria, enguany li ha tocat a Andreu Mas-Colell (wiki), que va fer un parlament a l'entorn del talent, el leitmotiv d'aquesta edició.
Després va parlar el president de CECOT, Antoni Abad, que ja l'any passat va fer una defensa fèrria d'un finançament just (va parlar de concert econòmic!) i de les infraestructures que ell creia imprescindibles, que no comparteixo del tot.
Aquest any va tornar a parlar del finançament i va insinuar fer ús del poder que dona recaptar tots els impostos a través de l'Agència Tributària Catalana, demanant al Conseller Castells (wiki), allà present, si ja tenia el compte corrent.
A més, Abad va dir que se sent "esparverat" de l'incompliment de la llei per part del
Gobierno de España amb l'Estaut, preguntant als allà presents: "què passa quan un empresari no respecte la llei?".
També va fer referència a les balances fiscals, com a mostra de la injustícia que pateix Catalunya i que dificulta encara més la situació de crisi del país.

Per acabar, va demanar que les mesures que s'estan impulsant davant la crisi financera no sigui sols per tapar forats, si no per facilitar liquiditat a les empreses mitjanes i petites.

El divendres a la tarda, republicans osonencs ens vàrem reunir amb el Conseller Huguet (wiki i bloc), després que aquest hagués visitat a empresaris de la comarca (veure notícia a Osona.com i a El9nou.cat).
Josep Huguet té clar que el món empresarial té molt a dir a l'hora de crear unes estructures de país i que necessitem un
empresariat que aposti per la innovació. Si no hi ha innovació, no hi ha futur.
Talent i innovació, dues claus pel futur econòmic de Catalunya, un país que ha de tornar a ser d'emprenedors, on les administracions catalanes i empresa hem de posar molts esforços.

Foto: Antoni Abad, president de la CECOT

1 comentari:

Anònim ha dit...

l'huguet, mab el traserres, es l'unic serio que teniu al tripartit