dimarts, 11 de novembre del 2008

Sociovergència: mà alçada i boca tancada

Inaudit. El que ha passat no m'ho podia haver imaginat mai que succeiria.
En el Ple extraordinari per aprovar les ordenances, és a dir, els impostos i les taxes, ha succeït una cosa molt greu: l'equip de govern capitanejat per Miquel Franch ha aprovat les ordenances manu militari, fent ús de la majoria sociovergent (13 regidors contra 4 de l'oposició) i en silenci. Sí, ho heu entès bé: en silenci.

Havíem vist un Miquel Franch agressiu, un altre que tallava les paraules de l'oposició, fins i tot havia jutjat silencis. Doncs bé, avui, el seu equip no ha explicat cap ordenança ni ha justificat el vot en contra de les esmenes que hem presentat Iniciativa i nosaltres, ni tampoc ha replicat els vots en contra de l'oposició.

La sociovergència ha aprovat la pujada de l'IBI més d'un 11%, la sobrecarrega de la taxa d'escombraries, el manteniment del màxim permès en la recaptació de l'impost dels vehicles i ha tombat la proposta d'establir bonificacions a famílies monoparentals amb la mà alçada i la boca tancada, el nou lema de la sociovergència torellonenca.

Com jutjaria aquest silenci l'alcalde Franch? menysteniment a l'oposició? menysteniment a la ciutadania que veu que s'aproven els impostos perquè sí? ganes d'anar a sopar? tinc certa curiositat...

Jo creia que el Ple Municipal és un espai de control, debat, diàleg i votació. Veig que per la sociovergència sols és el darrer.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Són boigs aquests romans (del PSCiU)

Anònim ha dit...

I en Bassas què hi diu? res, la sociovergencia és franCHisme pur i dur

Ferran Camps ha dit...

No deixar parlar l'oposició és legal?

Anònim ha dit...

No és que no ens deixessin parlar, van ser ells que no van parlar: ni explicacions, ni debat.