divendres, 21 de novembre del 2008

Jornada de Trastorns Alimentaris a la Secretaria de Joventut

Ahir vàrem fer una Jornada sobre Trastorns de Comportament Alimentari (TCA) a la Secretaria de Joventut. Va ser tot un èxit, d'assistència, amb les inscripcions al màxim possible i amb el contingut, amb una valoració més que positiva per part dels assistents i dels ponents, parlant amb la majoria d'ells van mostrar la seva satisfacció per la iniciativa de Joventut.
Els trastorns alimentaris (anorèxia, bulímia, vigorèxia, etc.) és una de les malalties cròniques que castiguen més a la població jove femenina de casa nostra, però compte, perquè en la masculina comença a agafar importància.
La responsabilitat i la manera de respondra-hi no és unidireccional. Hem de parlar de l'entorn social i familiar, de l'àmbit educatiu, la cultura hegemònica (cada època ha tingut la seva) i els mitjans de comunicació, corretja de transmissió dels valors hegemònics, actualment hiperconsumistes i curterministes.
Però com canviar tot això? passant a l'ofensiva en tots els fronts, educar en valors i fent prevenció. Òbviament també s'haurà d'actuar en el tractament clínic.
No podem resignar-nos en una realitat que podem tenir la sensació que ens sobrepassa, no podem restar passius, hem de voler incidir però correctament. I això és el que vàrem voler transmetre en la jornada: incidir amb criteri essent conscients de la complexitat de la situació.
Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB):
www.acab.org
Jove.cat:
aparta de trastorns alimentaris i assessoria on-line