divendres, 21 de novembre del 2008

L'antivigatanisme segons Comajoan

El Parc tecnològic forma part d'un dels eixos del Pla d'Innovació de la Comarca d'Osona.
Semblava que era un tema en somort, fins que Ausa Futur va aparèixer a la llum, un grup d'empresaris de la comarca de solvència contrastada que volien apostar per la comarca aportant-hi capital propi.

L'ajuntament de Vic, com diu en Joan Ballana en el seu bloc, s'hi va posar de cul, sovint fent servir arguments que els empresaris que es dediquin a fer negocis que de governar i planificar ja ho fan les administracions.
Aconseguir un funcionament amb la implicació del sector privat al costat de les institucions públics en matèria econòmica, industrial i tecnològic és una oportunitat de crear sinergies compartides que ens podrien fer salts qualitatius més que interessants. Però no va poder ser...
Tampoc va poder ser construir el model amb la resta del territori que Vic diu ser-ne capital, Osona. De tothom és sabut que els ajuntaments de la comarca mostraven interès amb el projecte d'Ausa Futur. Però no va poder ser...
Josep Comajoan parla al seu bloc d'antivigatanisme larvat durant anys d'unilateralisme i insolidaritat de Vic respecte a la comarca (i Ripoll). Avala les paraules del "modernitzador" i "progressista" Burgaya que és la última oportunitat per posar Vic (i Osona, dic jo) al mapa. Que l'antivigatanisme no ho mati!

Escudar-se en l'antivigatanisme el fet que el projecte unilateral de Vic no faci trempar a l'extraradi vigatà, ergo Osona, no crec que sigui just i és una mica de xantatge emocional: "o jo, o el no ser".
PS: el conseller Huguet va ser molt crític amb el fer de Vic en el Parc Tecnològic, tal com recull Osona.com.

3 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Jordi, una mica tergiversador sí que ho ets. Dius: "l'última oportunitat per posar Vic (i Osona, dic jo) al mapa". I qui no es llegeixi el meu post pensarà que jo parlo de Vic, quan jo dic: "podria ser l'última oportunitat d'Osona per entrar en la cursa de la modernitat". Noi...

I no m'escudo en l'antivigatanisme. Però sí que sospito que aquest antivigatanisme larvat durant anys d'unilateralisme i insolidaritat de Vic respecte la comarca pot fer fracassar aquest projecte.

Un projecte que si recorrem a l'hemeroteca (no m'afartaré de dir-ho, el gran enemic dels polítics), veurem que molts dies abans que Ausa Futur anunciés el seu projecte, l'alcalde de Vic va fer una conferència de balanç dels 100 primers dies del nou govern on ja va parlar del parc tecnològic com un dels projectes de legislatura. Al cap d'uns pocs dies, i força abans de la presentació en públic del projecte d'Ausa Futur, ho va repetir en Josep Burgaya en una entrevista a EL 9 NOU.

Ah! I quan parlo de "tics modernitzadors amb alguns tocs de progressisme", no només em refereixo a en Burgaya i el PSC, sinó també a bona part de l'equip de CiU i el grup d'ERC, que també són al govern.

Ja t'ha ben informat l'alcalde de la població de la qual ets regidor de tots els contactes que ha mantingut el seu ajuntament amb altres ajuntaments, inclòs el de Vic, per parlar del tema?

Bé, podem continuar el debat més endavant, però fixant-nos més en les paraules que escriu cadascú, eh?

Jordi Casals i Prat ha dit...

Hola Josep,
no és la meva voluntat tergiversar les teves paraules. Però quan es parla de Vic i Osona per aquestes terres massa vegades s'agafa la part pel tot. Hem tingut
mai una universitat més enllà de Vic,per exemple? Per altra banda, no em pots negar que el tema del Parc Teconològic i Ausa Futur no s'ha portat del tot bé per Vic, oi? I en quan a la informació des de Torelló, en Bassas me n'ha dit alguna cosa quan ho he demanat. No sé si ho sé tot, però qui pot dir que l'han ben informat? tu ets periodista i saps que la informació s'ha d'anar a buscar en diverses fonts. Encantat de continuar el debat, i tu que escrius molt, ja saps que les paraules són juganeres... com els titulars! ;)

Anònim ha dit...

Ei companys, una cosa és certa, i que ningú pot negar: ens hem despertat tard! Per tant millor que dediquem esforços a estimular sinèrgies i construir ponts d´entesa amb la comarca que no pas a embaucar la cultureta i els mitjans amb presentacions estelars (caríssimes!!!) per venir a dir: "no diríem que arribem tard però si abans de tancar". Kollons, i què feiem fins ara? dormir a la parra? O és que l´eròtica del poder no té límits?