diumenge, 23 de desembre del 2007

Front Econòmic: Ausa Futur, un lobby osonenc per l'equilibri i la qualitat

A El 9 Nou, aquest divendres, he pogut llegir un reportatge de Josep Comajoan (bloc) i Martí Castells sobre la creació d'una societat per part de cinc dels principals empresaris osonencs més importants. Les seves empreses són Bon Preu, Casa Tarradellas, Fundició Dúctil Benito, La Farga Lacambra i Riera Ordeix; i el nom de la societat és Ausa Futur.
Els seus objectius és modernitzar l'economia productiva de la comarca, respectant l'entorn i el seu equilibri, llegim vetllar per un creixement equilibrat. Volen un creixement que no vallesitzi Osona.
Osona ha de dissenyar una línia estratègica que ens guii en el futur.
Aquesta iniciativa va sorgir fruit d'unes trobades entre empresaris i els representants polítics dels principals empresaris de la comarca. Es va assegurar el consens i suport polític per una banda i el lideratge de la vessant empresarial d'aquesta estratègia comarcal. A més, compten amb la Un iversitat de Vic.
En les darreres eleccions, Esquerra Osona va plantejar 13 punts programàtics bàsics. El punt número 2 deia:
Redactar i aplicar consensuadament el Pla Director de la Plana de Vic
La comarca d’Osona és i està destinada a ser un dels principals motors econòmics pel desenvolupament del nostre país. Osona ha de ser capaç de gestionar un creixement equilibrador per tal de configurar un territori, unes activitats i un nivell de vida que respecti l’equilibri entre les activitats humanes i l’àmbit natural en el qual es desenvolupen.

Així doncs, la federació comarcal d'Esquerra farà tot el possible perquè des del front polític aquesta iniciativa tiri endavant.
Hem de poder fer possible el colideratge de la nostra societat des dels diferents fronts: l'econòmic, el civil, el cultural, el social, l'universitari i el polític. Respectant el camp de treball i els actors de cada front. L'error més gran seria, per exemple, polititzar aquesta iniciativa empresarial feta des d'un sentit de país i de comarca.
.
PS: No tot, però, són flors i violes en l'àmbit comarcal en matèria econòmica, a Torelló hi ha treballadors de la Vitri que parlen de vaga fruit d'un expedient de regulació de la plantilla i d'uns trasllats temporals a la nova planta d'Eslovàquia. La globalització també fa estralls a la comarca.
.
Podeu llegir la notícia d'Ausa Futur, clicant aquí si ho voleu llegir a la web d'El 9 Nou, i clicant aquí podreu trobar talls de veu al portal de El Ter.net.
També ho podeu llegir a l'Avui o al portal de notícies de la Corpo.
Podeu llegir la notícia de la Vitri aquí.

(Foto: www.mesosona.cat)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sentit de país? però si en TarradellAs etiqueta tot en espanyol i els camions de Benito també són en espanyol.
El capital sempre anirà contra Catalunya

Unknown ha dit...

Louis vuitton bags catches the feature of summer, getting sort of simple and easy point. From louis vuitton handbags to the accessory all ignore foppish appearance but back to original pattern. lv features micro fiber lining and natural cowhide trimmings, a magnetic closure, an inside pocket with flap and press stud closure, a cell phone compartment, and an internal D-ring to attach a pouch or key holder. The wide strap louis vuitton is adjustable for shoulder pleasure.