dilluns, 21 de desembre del 2009

De vegueries i capitals. De fets i de paraules

El govern de la Generalitat, després de 28 anys d'autonomia, es decidiex de tirar endavant la reestrucutració territorial sota paràmetres nacionals propis de Catalunya.
La Vegueria serà l'element central de descentralització.
El Departament de Governació ha redactat un avantprojecte de llei on estableix que hi haurà 7 vegueries i que les capitals les establirà el consell de vegueria.
Fa unes setmanes, Josep Comajoan escrivia en el article a El9Nou (aquest cop, però, no l'ha penjat al seu bloc) que un servidor, en tant que responsable de la Catalunya Central, i Josep Maria Freixanet, en tant que diputat, havíem parlat de cocapitalitat a la Catalunya Central (Vic - Manresa), però que el projecte de llei parlava de capitalitat uninominal per Manresa. Ens va reclamar fets i no paraules.
Al final, tal com s'ha vist, l'avantprojecte de llei no parla de capitalitats preestablertes i sembla, segons versió de Regió 7, que el que va arribar a les mans d'alguns mitjans era un document de treball que en cap cas era el definitiu. Com s'ha vist.
Quan hom parla en nom del partit o com a membre del govern, si es mulla en temes tant delicats com la capitalitat de la Catalunya Central, és perquè hi ha hagut xup-xup abans de manifestar-se. I sense fer soroll, també hi ha hagut contactes de diferents persones d'ERC d'Osona amb la Conselleria.
Fer demagògia en aquest tema és pa per avui i gana per demà. Una mica com els partits que donaven suport a l'Alt Ter i ja hem vist tot plegat com ha acabat i com s'han comportat aquells partits.

4 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Jordi, tinc el bloc descuidadíssim, i no pensis que no em provoca certs remordiments. Per això encara no hi he penjat l'article de fa dues setmanes. Quan tingui un moment ho faig.

Anem al tema: bé està el que bé acaba, si s'entén per acabar bé que salti la referència a Manresa com a capitalitat única de la Vegueria Central, que veig que és el nou nom del que fins ara en dèiem Catalunya Central.

Tu saps prou bé (o m'imagino que saps prou bé) que l'esborrany que fins molts pocs dies abans (repeteixo, molts pocs dies) que se sotmetés l'Avantprojecte de llei a informació pública incloïa el llistat de capitals. Entre ells, el de Manresa a la Vegueria Central.

La informació que donàvem a EL 9 NOU de fa dues divendres era de tal com estava el tema aquella setmana. Efectivament, converses de gent d'ERC (i pel que em consta d'algun altre partit) amb la conselleria i el conseller en personal van fer recomanable que saltés la referència a la capitalitat única de Manresa.

Ja sé que els que parleu en nom del partit o com a membres del govern teniu informació que als altres moltes hores se'ns escapen. Aquesta vegada, però, crec sincerament que, si m'ho permets dir-t'ho en termes futbolístics, van estar a punt de fer-vos un gol. Dit això, el que deia al principi, bé està el que bé acaba (i el mateix matís: si és que acabar bé és la situació actual, que jo encara no ho tinc clar, ja que sóc dels que encara dubto si no era millor continuar a la vegueria de Barcelona; repeteixo: dubto, no afirmo).

Després d'aquest primer comentari "a corre-cuita", si vols, en podem continuar parlant.

Jordi ha dit...

Bé, Josep.
El que sé és que estem en l'avantprojecte de llei tal com estàvem fa temps, en què la capitalitat la marca el consell de Vegueria.
No sé si van estar apunt de marcar un gol a algú o no. Però si és així, el porter l'ha aturat i això tindria mèrit també.
Bé, en el teu article em vas demanar a mi (i al Freixanet, malgrat que segurament que gent d'altres partits i amb responsabilitats també n'havien parlat) fets i no paraules. OK, ja tenim l'avantprojecte de llei en els termes que havien d'estar. Així que fets.

Unknown ha dit...

Coach Purses is generally US $ 400. However if you are ready to wait for the sale days you can have it at around US $ 250 or even lesser than this. Sometimes Coach Legacy even sells its bags at break even point; this is the biggest opportunity for the buyers. Coach Luggage can conveniently carry notebooks along with the heavy university books. The straps of Coach Poppy are made of durable leather.

Continuing the excellent tradition of Breitling Watch series, it is also characterized by the integral slide rule. Innovatively, a date window has been found between 4 o'clock and 5 o'clock. Navitimer Watches feature can not be frequently seen on other watches of the same series. The obvious feature of Navitimer World refers to the four-chronograph dial. Montbrillant Datora has the unique function for exact time display. Moreover, diverse colors are available for dial and strap, making it suitable to be worn at formal or casual occasion.

Anònim ha dit...

Firstly, avoid contact with abrasive surfaces; secondly, protect louis vuitton mens wallet from humidity and avoid exposure to sunlight or any direct heat source as the color might fade; thirdly, store discount louis vuitton bags in the felt pouch provided to preserve it when you don't use the bag; finally, as the replica louis vuitton handbags is water-repellent, you can clean the superficial stains by wiping the bag with a slightly dampened and light cloth avoiding the contact with leather pieces.