divendres, 5 de novembre del 2010

Diari de campanya 11: "No podran res davant un poble unit, alegre i combatiu". Girem la truita de les enquestes

Vídeo de la presentació de la campanya (www.el9nou.cat)

Aquest dijous ha estat un dia de formiga, un no parar sense fer, a primera vista, grans coses.
On m'han vist molt han estat els del grup del Canal Taronja, primer he anat a la tertúlia de la SER Osona (que és del mateix grup), on amb el Joan Lagunas hem parlat de valors, de CiU i el cas Millet i de la visita del Papa, que ja ha provocat una reacció de període electoral a casa nostra, amb la presentació d'una moció per la laïcitat d'ICV, recolzada per la CUP i per Esquerra. El PSC s'hi ha abstingut, sembla que només tenen clar que no són de dretes ni independentistes, per la resta: "abstenció". I PxC i CiU s'hi han oposat (i l'han tombada). El Sant Crist ha presidit, com de costum la sala de plens de Vic (tal com mostra una fotografia de l'Arnau Martí, d'ICV). Mireu el debat a El9TV.
Després de dinar amb La Vanguardia (on he llegit la "pallissa" a Obama), he anat a fer un cafè i he pogut felicitar al Pere Ricart (i amb ell tots els organitzadors) del Lipdub, un autèntic èxit nacional i internacional a Youtube (mireu-lo aquí).
Després he esperat al Freixanet repassant el pressupost (encara) i tot seguit ens hem dirigit, de nou, al Canal Taronja perquè li fessin el tall sobre la presentació de la campanya. Allà ens hi hem trobat el Xavier Tornafoch (ICV), el Lluís Verdaguer (CiU) i el Josep Maria Diéguez (ERC), que feien un debat que es passarà demà al vespre. Més tard s'hi ha incorporat en Pep Paré (PSC).
Mentre li feien el tall amb el Freixanet, he pogut conversar breument amb un entrenador d'èxit de taekwondo, que ha entrat a Canal Taronja i ha marxat després d'explicar-me els seus èxits.
Quan he tornat a la seu comarcal, he preparat la girada de truita a les enquestes. Tots sabem que les enquestes són una arma de guerra psicològica i que mai són neutres (per començar, per les preguntes que es fan). Tradicionalment les enquestes sempre castiguen a ERC, així que les hem de girar, i això només ho farem amb ganes i empenta, i per tenir ganes i empenta crec que s'ha de tenir bon humor.
Com diu la cançó d'Obrint Pas del Lipdub: "no podran res davant un poble unit, alegre i combatiu". És per això que en la festa d'inici de campanya, que farem a Vic el dijous dia 11, hem organitzat un concurs de truites, per girar la truita de les enquestes. Si hi voleu participar us podeu inscriure a osona@esquerra.org.

Per acabar el dia, abans d'escriure aquest bloc he conversat amb l'amic i camarada Dani, durant 37 minuts. Hem compartit reflexions polítiques i electorals de la "Catalunya metropolitana" i "la Catalunya interior", com li agrada dividir el país a l'alcalde de Vic.

Per cert, a Osona Comarca m'han publicat l'article "Passar comptes és de gent valenta", el podeu llegir a la web d'Esquerra.

1 comentari:

Josep Fernández ha dit...

Estic seguint el teu dietari des del primer dia.
Espero que el vagis fent durant les properes setmanes. Felicitats.